ροή ειδήσεων

Ο «Μάνος» μετακόμισε από τη Σύμη στην Τουρκία



Ο γνωστός επιχειρηματίας έκανε το μεγάλο βήμα και η ομώνυμη ταβέρνα στα παράλια της Τουρκίας σαρώνει, την ίδια στιγμή που το μαγαζί του στο νησί παραμένει κλειστό - Μέχρι πέρυσι υποδεχόταν μεγιστάνες και σταρ
Είναι ένα ζεστό βράδυ του Αυγούστου στη Σύμη, πριν από τρία χρόνια, και στην πιο γνωστή ταβέρνα του νησιού, τον «Μάνο», το κέφι έχει ανάψει για τα καλά με ελληνικές επιτυχίες.

Τούρκοι επιχειρηματίες, συνοδευόμενοι από γοητευτικές καλλονές που χορεύουν πάνω στις καρέκλες, πετάνε χαρτοπετσέτες ενώ τα ηχεία παίζουν σουξέ της Δέσποινας Βανδή. Σε ένα από τα τραπέζια το Αγγελάκι της Victoria’s Secret Καρολίνα Κούρκοβα λικνίζεται μαζί με την παρέα της απολαμβάνοντας τον χαμό.


Εκείνη τη στιγμή ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Μάνος Μάγκος, εμφανίζεται με τη θρυλική κόκκινη ποδιά του και μια στοίβα πιάτα στα χέρια, ακολουθούμενος από σερβιτόρους, που είναι και αυτοί φορτωμένοι με «πυρομαχικά»!

Η Κούρκοβα απολαμβάνει το σπάσιμο των πιάτων και ο Μάνος την πλησιάζει και σπάει κάποια στο κεφάλι της, μέσα σε έναν γενικό χαμό, με το top model να το απολαμβάνει. Δεν ήταν φυσικά η μόνη που υπέκυψε στην πιο διάσημη ταβέρνα της Σύμης, η οποία εδώ και χρόνια υποδέχεται ισχυρούς επιχειρηματίες, γαλαζοαίματους, σταρ του Χόλιγουντ και πολιτικούς.


Φέτος, όμως, παραμένει επί του παρόντος ερμητικά κλειστή, αφού η πανδημία άλλαξε τα πάντα και, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της, αν δεν έρθουν σκάφη από απέναντι, δηλαδή την Τουρκία, δεν θα την ανοίξει καθόλου.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μάνος Μάγκος μίλησε στη «Hurriyet» για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, αφού πλέον δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στη γειτονική χώρα. Η ταβέρνα «Μάνος» λειτουργεί μέσα σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Μαρμαρίδας και ο ίδιος δουλεύει από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα του μαγαζιού της Σύμης στη Μαρμαρίδα.




«Δεν έχει έρθει ούτε ένα σκάφος»


Παρά την ένταση που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, ειδικά φέτος ο ίδιος δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί για τη δουλειά του απέναντι, εν αντιθέσει με την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο νησί. «Παρόλο που έχω πολλούς Ελληνες πελάτες, φέτος στη Σύμη δεν έχει έρθει ούτε ένα σκάφος», είναι τα πρώτα του λόγια.
«Οσο είναι κλειστά τα σύνορα, το 90% των μαγαζιών στο νησί είναι τελειωμένο», μου τονίζει στο τηλέφωνο και συνεχίζει ακάθεκτος: «Ζούμε μια απίστευτη κατάσταση με την πανδημία και κανείς μας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό». Την ίδια στιγμή απέναντι η ταβέρνα του κάνει 160 κουβέρ την ημέρα και το ξενοδοχείο μέσα στο οποίο βρίσκεται έχει πληρότητα που αγγίζει το 85% αυτή την περίοδο. Τον ρωτάω πότε θα ανοίξει ο «Μάνος» της Σύμης, εκεί που έτρωγε ο Ρίτσαρντ Γκιρ, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς με τον Μάικλ Ντάγκλας, εκεί που απολαμβάνει τα θαλασσινά του ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Κοτς.

«Αν δεν ανοίξει η Τουρκία, δεν θα ανοίξω καθόλου την ταβέρνα. Είμαστε στον Ιούλιο και δεν έχω κάνει ακόμη ούτε μια πρόσληψη», μου τονίζει και συνεχίζει: «Θα ανοίξω ένα δυο-μαγαζιά με ένα μενού των 5-10 ευρώ και αυτό ήταν για φέτος, αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα».

Μέχρι να συμβεί αυτό, ο Μάνος μπορεί να αναπολεί τα αλλοτινά καλοκαίρια στο ακριτικό νησί, αυτά με τις δεκάδες θαλαμηγούς να συνωστίζονται στο λιμάνι της Σύμης και άλλες τόσες να είναι αρόδο.


Από την ταβέρνα «Μάνος» στη Σύμη έχουν περάσει κατά καιρούς από γαλαζοαίματους και κροίσους μέχρι σταρ του Χόλιγουντ όπως η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (πάνω) και η Ορνέλα Μούτι (κάτω)

Διάσημη πελατεία

Το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιουλίου του 2016, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατέφτασε μαυρισμένος μαζί με την παρέα του στον «Μάνο» στη Σύμη. Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ κάθισε σε ένα τραπέζι και απόλαυσε μικρά ψαράκια, συμιακό γαριδάκι, σαλάτες και παγωμένο λευκό κρασί.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εμφανώς σε πολύ καλή διάθεση, ενθουσιάστηκε όταν άκουσε από τα ηχεία το τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη και σηκώθηκε για να χορέψει ζεϊμπέκικο.

Ο Μάνος τότε κατέφτασε με πιάτα και το γλέντι άναψε για πολλοστή φορά στο μαγαζί που επιλέγουν όλοι οι διάσημοι επισκέπτες του νησιού, με τον ΓΑΠ να τα έχει δώσει όλα. Λεπτομέρεια; Απέναντι είχε ξεκινήσει πριν από λίγη ώρα το πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός αντιλήφθηκε φυσικά πολύ αργότερα.

Εναν χρόνο μετά το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Παπανδρέου, η πριγκίπισσα Βεατρίκη της Υόρκης έζησε ξέφρενες στιγμές ελληνικού γλεντιού μαζί με την παρέα της κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας με θαλαμηγό στα νησιά μας. Η 29χρονη τότε γαλαζοαίματη χόρεψε πάνω σε καρέκλα, απολαμβάνοντας ένα από τα συνήθη γλέντια που στήνονται στον «Μάνο» εδώ και χρόνια.

Ανετα ένιωσε και ο εν ενεργεία πρωθυπουργός όταν πήγε στη Σύμη με τη συντροφιά του, τόσο μάλιστα που μόλις έφυγε κυκλοφόρησε η φήμη ότι αγόρασε σπίτι στο νησί. Από τον «Μάνο» έχουν περάσει όλοι, από τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι μέχρι τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την εκρηκτική Σάλμα Χάγιεκ που έκανε οικογενειακώς διακοπές στο νησί, ενώ εκεί εθεάθη και ο Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, ιδιοκτήτης της Tod’s.

Πάνω απ’ όλους, όμως, ο «Μάνος» λατρεύτηκε από την τουρκική ελίτ του χρήματος, τους ισχυρούς δηλαδή επιχειρηματίες που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό και έχουν εντρυφήσει στον δυτικό τρόπο ζωής. Οι θαλαμηγοί και τα σκάφη τους που έδεναν στο λιμάνι απογείωσαν τη φήμη της ταβέρνας του Μάνου Μάγκου, σε τέτοιο σημείο ώστε να μη βρίσκεις τραπέζι, τουλάχιστον μέχρι και πέρυσι.

protothema

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/7/20 07:59

    Ως γνωστό το χρήμα δεν έχει ούτε πατρίδα ούτε θρησκεία...
    Ο καθένας μένει εκεί που του ταιριάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/20 09:47

    αν δεν του αρέσει η Ελλάδα , ας πάρει την Κούρκοβα και τα κουρκουμπίνια του να πάει όπου θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/20 13:51

      Εχει παει ηδη , αυτο λεει το αρθρο. Δεν θα κατσει να περιμενει εσενα .

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/7/20 07:33

      Ανώνυμος15/7/20 13:51 εισαι ζώων.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος11/1/21 17:46

    ΡΕ ΤΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *