ροή ειδήσεων

Συνεχίζονται οι προκλήσεις για τα ξενοδοχεία – Η “εικόνα” από Πιερία και Ρόδο

Η Ευαγγελία Ξυπτερά και ο Γιώργος Ματσίγκος σκιαγραφούν την εικόνα του τουρισμού σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας

Την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον τουρισμό και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία της Ελλάδας περιέγραψαν στο σημερινό emea.live η Ευαγγελία Ξυπτερά και ο Γιώργος Ματσίγκος.


Η κ. Ξυπτερά, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΞ, και ιδιοκτήτρια των “MEDITERRANEAN HOTELS” μίλησε συγκεκριμένα για την Πιερία, λέγοντας ότι η πληρότητα εξακολουθεί να είναι ελάχιστη, με αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να κλείνουν ξανά.


Εξήγησε δε, ότι ενώ είχε αρχίσει να αυξάνεται η κινητικότητα, η απόφαση για την υποχρεωτική ένδειξη αρνητικού τεστ για την είσοδο στην χώρα από τον Προμαχώνα, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και νέο “κύμα” ακυρώσεων. Η κ. Ξυπτερά τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα έπρεπε να ληφθεί “τελευταία στιγμή”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θα έπρεπε να αφορά όλες τις πύλες εισόδου στη χώρα, δηλαδή και τα αεροδρόμια.

Η Ευαγγελία Ξυπτερά

“Οι παράγοντες αυτοί οδηγούν σήμερα σε μια πληρότητα κάτω του 10%” είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και σημείωσε ότι δεν θα έπρεπε να καλλιεργείται, όπως έγινε εξαρχής, ένα κλίμα υπερ-αισιοδοξίας για τον οδικό και τον εσωτερικό τουρισμό, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ζήτηση.

Επίσης συγκρατημένος αλλά πιο αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίστηκε, μιλώντας στη συνέχεια ο Γιώργος Ματσίγκος, Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και Γενικός Διευθυντής του ομίλου Atrium Hotels.


Ο κ. Ματσίγκος εξήγησε ότι ο σύλλογος είναι πλήρως προετοιμασμένος, τόσο για τα πρωτόκολλα όσο και για την πιθανότητα εμφάνισης κρουσμάτων και εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα όσους καταφθάνουν στη Ρόδο. Η διαδικασία αυτή είναι πιο εύκολη για τα μεγάλα ξενοδοχεία, τόνισε, καθώς και πριν την πανδημία εφάρμοζαν αυστηρά πρωτόκολλα.

Ο Γιώργος Ματσίγκος

Παρ’όλη την προετοιμασία βέβαια, η πληρότητα και στη Ρόδο δεν είναι μεγάλη, ενώ το ένα τέταρτο των 500 μεγάλων ξενοδοχείων (3,4 και 5 αστέρων) του νησιού, παραμένει κλειστό. Επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, τα λειτουργικά κόστη έχουν αυξηθεί για όσα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά, αφού για παράδειγμα σε πολλές περιπτώσεις προσλαμβάνεται επιπλέον προσωπικό.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, αυτή τη στιγμή αλλά και πάντα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η συνεργασία όλων των πυλώνων του τουρισμού – tour operators, ξενοδόχων, πελατών και αεροπορικών – κάτι το οποίο γίνεται στη Ρόδο.

“Η συνεργασία αυτή, σε συνδυασμό με την εφαρμογή και των μέτρων και των πρωτοκόλλων θα βοηθήσει στο να απομονωθούν τα κρούσματα” είπε κλείνοντας, με έναν πιο αισιόδοξο τόνο.

Παρακολουθήστε ξανά όλη την συζήτηση του σημερινού emea.live


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *