επικαιρότητα

Κορονοϊός: Τι συμφώνησαν οι χώρες της ΕΕ για τα αεροπορικά ταξίδιαΟ κορονοϊός συνεχίζει να απειλεί και οι κανόνες υγιεινής βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια.


Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σε κοινά πρότυπα υγιεινής όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας στα αεροπλάνα και τα αεροδρόμια ώστε να περιοριστεί ο κορονοϊός, όπως δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ.

«Είμαι ικανοποιημένος που η γερμανική πρόταση έγινε αποδεκτή από τους συναδέλφους μου σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που μπορέσαμε να συμφωνήσουμε σε αυτά τα ενιαία πρότυπα», δήλωσε ο Σόιερ σε ευρωπαϊκό συνέδριο αεροπορίας.


Ανάμεσα στα μέτρα που συμφωνήθηκαν για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός περιλαμβάνεται η χρήση μάσκας σε στόμα και μύτη για τους επιβάτες από έξι ετών και άνω καθώς και την κοινωνική αποστασιοποίηση στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των ελέγχων ασφαλείας και του check-in.


Στα αεροσκάφη πρέπει να υπάρχει υψηλό ποσοστό φρέσκου αέρα και η πληροφόρηση να είναι διαθέσιμη σε πολλές γλώσσες. Ωστόσο, δεν υπάρχει η υποχρέωση να μένει κενή η μεσαία θέση στα αεροσκάφη.

Οι κοινοί κανόνες ανταποκρίνονται σε τουλάχιστον μερικά από τα αιτήματα αεροπορικών εταιριών, καθώς τα διαφορετικά πρότυπα είχαν προκαλέσει σύγχυση. Το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε από αξιωματούχους και πρέπει να εγκριθεί επισήμως από τους υπουργούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά