ροή ειδήσεων

Κρήτη και Ρόδος, τα δυο φαβορί για τον ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής προς Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ)



Το πράσινο φως έδωσε η Κομισιόν στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου και Ελλάδας. Έτοιμη είναι η Δημοκρατία για να βγει σε προσφορές με αρκετές εταιρείες από Κύπρο, Ελλάδα και Εξωτερικό να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον.

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας τοποθετεί την έναρξη των δρομολογίων πρίν την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο. Το δρομολόγιο θα είναι Λεμεσός - Πειραιάς ή Λάρνακα - Πειραιάς.

Νατάσα Πηλείδου - Υφυπουργός Ναυτηλίας

"Όσον αφορά τον ενδιάμεσο σταθμό, επίσης έχει εξασφαλιστεί έγκριση στο πλαίσιο της υποβολής στην Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτως ώστε να υπάρχει ένας ενδιάμεσος σταθμός σε Ελληνικό νησί".

Κρήτη και Ρόδος είναι τα δυο φαβορί για τον ενδιάμεσο σταθμό της γραμμής.

Όσον αφορά το κόστος του εισιτηρίου το Υφυπουργείο έχει θέσει μέγιστο ύψος κομίστρων, χωρίς ωστόσο να συμπεριλαμβάνονται οι λιμενικές χρεώσεις οι οποίες υπολογίζονται περί τα 30 ευρώ.


Η συχνότητα του δρομολογίου θα είναι μια φορά την εβδομάδα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Μάιο με Σεπτέμβριο και μια φορά κάθε δύο εβδομάδες από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο ενώ με βάση τη ζήτηση η συχνότητα των δρομολογίων θα επανεξεταστεί κατά τη διάρκεια της σύμβασης και μπορεί να αναθεωρηθεί.

Σε σχέση με τις προδιαγραφές του πλοίου, αυτό θα είναι επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, Ro-Pax, η ηλικία του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 χρόνια. Θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τουλάχιστον 200 επιβατών και να έχει καμπίνες για τουλάχιστον για 140 άτομα αν η διάρκεια του ταξιδιού υπερβαίνει τις 16 ώρες.

Οι προσφοροδότες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διαθεσιμότητα εφεδρικού πλοίου σε περίπτωση που το κυρίως πλοίο καταστεί μη διαθέσιμο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *