επικαιρότητα

Κινητοποίηση στη ΔΕΗ Ρόδου ενάντια στις διακοπές ρεύματος (ΦΩΤΟ)Κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στη Ρόδο πραγματοποίησε η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό Ρόδου.

Απαίτησε να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και οι απειλές των δικηγορικών γραφείων προς τους εργαζόμενους, αλλά και να ανασταλούν οι πληρωμές λογαριασμών αυτή την περίοδο και για όσο διαρκεί η κρίση.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων μαζί με εργαζόμενους που δέχονται καθημερινά απειλές για τη διακοπή του ρεύματος συναντήθηκε με το διευθυντή του καταστήματος.

Έθεσε το ζήτημα, ότι έτσι κι αλλιώς, οι εποχικοί εργαζόμενοι, με την επίθεση που έχουν δεχτεί τα δικαιώματά τους, οι μισθοί τους, αντιμετώπιζαν μεγάλη δυσκολία στο να πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η κατάσταση έχει επιδεινωθεί απότομα και δραματικά. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι εκτός δουλειάς, τα χρήματα του μηχανισμού στήριξης δεν έχουν ακόμη δοθεί, αλλά και δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη, πολύ περισσότερο τους διακανονισμούς που προτείνει η ΔΕΗ στους οφειλέτες.

«Από τη συζήτηση με το διευθυντή του καταστήματος αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα, ούτε κρατική ούτε φυσικά από τη "ΔΕΗ ΑΕ". Στην πραγματικότητα από το δεύτερο απλήρωτο λογαριασμό, όποια και αν είναι η οφειλή, όλοι απειλούνται με διακοπή!», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα και προσθέτει: «Η στάση της διοίκησης της ΔΕΗ να δίνει αυτές τις περιπτώσεις σε πολυεθνική εισπρακτική εταιρεία, η οποία με τη σειρά της αναθέτει την είσπραξη σε δικηγορικά γραφεία που απειλούν καθημερινά τους εργαζόμενους με διακοπή του ρεύματος και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, είναι απαράδεκτη.

Ο διευθυντής δήλωσε αναρμόδιος να δεσμευτεί για μη διακοπή του ρεύματος ή για άμεση επανασύνδεση χωρίς προϋποθέσεις σε περιπτώσεις συναδέλφων που τους διακόπτεται το ρεύμα και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους όρους που θέτει η ΔΕΗ. Ωστόσο κάτω από την πίεση προτάθηκε στις περιπτώσεις των παρόντων συναδέλφων που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα με άμεση απειλή διακοπής, διακανονισμός με ευνοϊκότερους όρους και μικρότερη προκαταβολή, πράγμα ωστόσο που δεν αποτελεί λύση. Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό δεν έχουν εισόδημα για πάνω από 4 μήνες, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε είδους ρύθμιση».

Επίσης του παρέδωσαν υπόμνημα για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «ΔΕΗ ΑΕ», το οποίο δεσμεύθηκε να μεταβιβάσει.

«Η ανάλγητη στάση της ΔΕΗ, όπως και των άλλων πάροχων ενέργειας, στους οποίους η κατάσταση είναι παρόμοια, πολύ περισσότερο της ίδιας της κυβέρνησης που επιτρέπει αυτή την κατάσταση και δεν έχει πάρει μέτρα ανακούφισης, δείχνει ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν», σημειώνει η Επιτροπή.

Παράλληλα η Επιτροπή Αγώνα έκανε παρέμβαση και στην Επιθεώρηση Εργασίας για περίπτωση απολυμένου εργαζόμενου από τον Επισιτισμό.Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά