ροή ειδήσεων

Ιερέας που έδιωξε πιστή επειδή φορούσε μάσκα μέσα σε ναό



«Οι μεμονωμένες φωνές ιερέων δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος» λένε στο “protothema.gr” συνοδικοί κύκλοι σχολιάζοντας το περιστατικό που προέκυψε με τον ιερομόναχο στην Εορδαία
Μεμονωμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζουν συνοδικοί κύκλοι περιστατικά, όπως αυτό που συνέβη στην Εορδαία Κοζάνης, όπου ιερομόναχος κατηγόρησε 74χρόνη πιστή στην Εκκλησία, ότι μετατρέπει τη λειτουργία σε καρναβάλι, καθώς αυτή φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Το περιστατικό συνέβη λίγες ώρες πριν από τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, για την πιθανότητα υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις Εκκλησίες, ενώ από κύκλους της Ιεράς Συνόδου σχολιάστηκε ότι η Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ήδη ενημερώσει τους πιστούς για τα μέτρα προφύλαξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερομόναχος έχει αποχωρήσει από την Εκκλησία καταγγέλλοντας τον Οικ. Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την Πανορθόδοξη Σύνοδο της Κρήτης.





«Οι μεμονωμένες φωνές ιερέων δεν εκφράζουν την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος» λένε στο “protothema.gr” συνοδικοί κύκλοι σχολιάζοντας το περιστατικό που προέκυψε με τον ιερομόναχο στην Εορδαία. «Η Εκκλησία έχει εκφραστεί σχετικά» λένε οι ίδιοι κύκλοι της Ιεράς Συνόδου οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι «η Σύνοδος έχει ενημερώσει τον κόσμο για τα μέτρα προφύλαξης που πρέπει να πάρει και όλα τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται μέσα στους Ναούς». Για να συμπληρώσουν ότι ο «επιχώριος Μητροπολίτης πρέπει να επιληφθεί για τις ενέργειες του συγκεκριμένου ιερέα».

To πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, όταν ο ιερέας διέκοψε τη λειτουργία για να αποδοκιμάσει μια 74χρονη πιστή που φορούσε μάσκα.

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε στην 74χρονη γυναίκα «δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου». Η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου, ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθως δεν υπήρξε καμία αντίδραση στα απίστευτα λεγόμενα του συγκεκριμένου ιερομόναχου.


Ο πατέρας Ιγνάτιος μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας: «Υπάρχει παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου μέσω του ΠΟΥ... Αφού οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να περάσουν κάποια πράγματα με δημοκρατία, τα περνάνε με δικτατορία».

Ο πατέρας Ιγνάτιος μάλιστα δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο κορωνοϊός είναι ένα ψέμα και ότι «κάποιοι από αυτούς που πέθαναν στην Ελλάδα από κορωνοϊό πληρώθηκαν για να πουν ότι πεθαναν».Όσο για το περιστατικό με τη μάσκα και την πιστή, υποστήριξε: «Όταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα;» και πρόσθεσε: «Ειναι ιερός ο χώρος εντός της εκκλησίας, δεν χρειάζονται μάσκες. Εδώ κατοικεί ο Θεός. Ο Θεός θεραπεύει. Είναι προσβολή για τον χώρο η μάσκα μέσα στον ναό».

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, σημείωσε:

«Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Σχόλια

  1. Τι να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που όλες του οι γνώσεις και οι απόψεις στηρίζονται σε ένα βιβλίο που μοιάζει σε μυθιστόρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *