επικαιρότητα

Καταγγελία στρατιωτών κατά ακτοπλοϊκών εταιρειώνΥποστηρίζουν ότι οι εταιρείες ενώ η κατάσταση επιβίβασης για τους στρατιώτες “αντιστοιχεί σε εισιτήριο με καμπίνα (4κλίνη), πάγια τακτική των πλοιοκτητριών εταιριών είναι να δίνεται απλό εισιτήριο χωρίς καμπίνα, στο κατάστρωμα”


Καταγγελία κατά ακτοπλοϊκών εταιρειών κάνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φσντάρων.


Όπως αναφέρουν στην καταγγελία τους “οι εταιρείες αμείβονται όμως για τις Καταστάσεις Επιβίβασης που αντιστοιχούν σε Β Θέση και έχουν τη δυνατότητα να “ξαναδώσουν” την καμπίνα σε άλλον ταξιδιώτη. Συνεχίζουμε, βγάζοντας στην επιφάνεια πως μεταφράζεται οικονομικά αυτή η στέρηση του δικαιώματος μετακίνησης με καμπίνα των συναδέλφων, όπως αναφέρει το militaire.gr.

Ενδεικτικά, λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές από την αρχή του καλοκαιριού που έδιναν τα πρακτορεία έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτήριων, η διαφορά για τον πιο μακρινό προορισμό:


Για Ρόδο, είναι 28€ καθώς το απλό εισιτήριο κόστιζε 47€ ενώ αυτό σε τετράκλινη καμπίνα 75€.

Αντίστοιχα για την Κω η διαφορά είναι 25€, με αντίστοιχες τιμές 52,50€ και 77,50€.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, για τη Μυτιλήνη 43,50€ κοστίζει η απλή μετάβαση ενώ 67€ το εισιτήριο σε τετράκλινη καμπίνα, για τη Χίο η διαφορά είναι 25€ καθώς η απλή μετάβαση κοστίζει 58€ και το εισιτήριο σε τετράκλινη καμπίνα 83€, ενώ για την Λήμνο οι τιμές είναι 28€ και 41€ αντίστοιχα.

Τέλος για την Κρήτη, ενδεικτικά για το Ηράκλειο το απλό εισιτήριο στο πιο φθηνό πλοίο της γραμμής πληρώνεται 28€ ενώ το εισιτήριο τετράκλινης καμπίνας 41€, και για τα Χανιά 37€ και 59€ αντίστοιχα.

Η πάγια αυτή τακτική των πλοιοκτητριών εταιριών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι λόγω των μέτρων προστασίας για τον COVID-19, η τετράκλινη καμπίνα δίνεται σε μεμονωμένα άτομα, γιατί ακόμα και έτσι υπάρχει άρνηση να δοθούν καμπίνες σε φαντάρους με κατάσταση επιβίβασης, με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες, όπως στο περιστατικό που φέραμε στη δημοσιότητα στις 7 Ιουλίου.

Ενώ οι συνάδελφοι φαντάροι στο πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων δέχτηκαν να βγάλουν απλά εισιτήρια επειδή τους δηλώθηκε ρητά ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες, στο πλοίο είδαν εκείνη την ώρα μπροστά τους να διατίθενται ελεύθερες καμπίνες στους υπόλοιπους ταξιδιώτες του πλοίου.


Στην απαίτηση τους να τους δοθεί επί τόπου αυτό που είχαν δικαίωμα με βάση την κατάσταση επιβίβασης, εισέπραξαν εμπαιγμό και ειρωνείες, και τελικά την απαίτηση να πληρώσουν το επιπλέον κόστος για την καμπίνα!

Αποκάλυψαν με αυτόν τον τρόπο, πόσο ριζωμένη είναι η τακτική των εταιριών να παρακρατούν το δικαίωμα τετράκλινης καμπίνας των φαντάρων”.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά