επικαιρότητα

«Γκριζάρει» το Καστελόριζο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αμφισβητούμενα ύδατα στην περιοχή!Προβληματισμό προκαλεί η αποψινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ το οποίο στην προσπάθειά του να ισορροπήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να αποφορτίσει το τεταμένο κλίμα στο Αιγαίο, επί της ουσίας «γκριζάρει» την Ελληνική κυριαρχία επί των υδάτων του Καστελόριζου κάνοντας λόγο για αμφισβητούμενα ύδατα στην περιοχή.

Παρά το διπλωματικό αυτό φάουλ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Άγκυρα να βάλει τέλος στους σχεδιασμούς της για ερευνητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο ανοικτά του Καστελόριζου.


Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: οι Ρομά σε ξενοδοχείο... συντομα

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά