ροή ειδήσεων

Καρανίκας - Καστελόριζο: Ο αντιρρησίας συνείδησης κάνει κριτική

Καρανίκας Καστελόριζο: Απύθμενο θράσος από τον γνωστό Καρανίκα που κάνει και..μαθήματα εθνικοπατριωτισμού στην κυβέρνηση όταν ο ίδιος έχει δηλώσει αρνητής στράτευσης.



Καρανίκας Καστελόριζο: Μία ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα σχετικά με την κρίση στην Τουρκία και τον ρόλο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πυροδότησε σχόλια στο twitter, με τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να σπεύδουν και να του απαντούν, θυμίζοντάς του πως… ο ίδιος δεν έχει υπηρετήσει στον στρατό. “Όταν σου δεσμεύουν περιοχή Νότια του Καστελόριζου δεν τρέχεις σε συναυλία με την πρόεδρο της χώρας,δεν μιλάς για κυρώσεις τον Σεπτέμβριο από την Ε.Ε & καλείς το ΚΥΣΕΑ.Ο Μητσοτάκης σε πανικό,είναι άχρηστος & επικίνδυνος για το εθνικό συμφέρον #δεν_παει_αλλο
#καστελοριζο #Τουρκια”.

Αυτό έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και δήλωνε αρνητής στράτευσης και αντιρρησίας συνείδησης.





Δεν υπηρέτησα στο στρατό γιατί δεν έβλεπα κανένα λόγο

Το όνομα του Νίκου Καρανίκα έχει συνδεθεί στενά με τον όρο «αντιρρησίας συνείδησης» καθώς από το 1995 διώκεται για ανυποταξία. «Πάντα ήθελα να υπηρετώ με έναν άλλο τρόπο, γιατί η ανάλυση των εμπειριών που είχα βιώσει μου είχαν δείξει έναν άλλο δρόμο. Και δεν μετανιώνω καθόλου γι’ αυτό. Είναι θέμα της προσήλωσης που έχω στη συνείδησή μου, αλλά και μιας συνολικής ιδεολογίας που πιστεύω από τα μαθητικά μου χρόνια ακόμα δήλωνε σε συνέντευξή του στο parousiazw.gr.

«Δεν υπηρέτησα τον ελληνικό στρατό καθαρά για θέμα ιδεολογίας. Δεν είχα βρει κανέναν απολύτως λόγος να το κάνω. Κι άλλωστε τι να υπηρετήσω; Έναν στρατό που υπηρετεί μονάχα τους κυρίαρχους; Έναν στρατό χωρίς ιδανικά; Να προστατεύσω τι; Αν ζούσα σε μια χώρα που πίστευε σε υψηλά ιδανικά, σε μια πολιτεία οργανωμένη με σωστή και γερή παιδεία και υγεία, που δεν περιόριζε τα δημόσια αγαθά, τότε ναι θα υπηρετούσα ευχαρίστως», δήλωνε ο Νίκος Καρανίκας.

Μάλιστα υποστήριζε ότι το χαρτί για την παρουσία του στον στρατό ήρθε σε μια πολύ γόνιμη περίοδο για τον ίδιο, καθώς μόλις είχε τελειώσει τις σπουδές του στο τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων κι είχε πολλά σχέδια για το μέλλον τα οποία θα του τα περιόριζε η θητεία του στον στρατό, ενώ υποστηρίζει ότι η κοινωνική οργάνωση είναι πιο ουσιαστική από τη θητεία του ενός έτους στον στρατό.
Για εμένα η ουσιαστική άμυνα είναι η κοινωνική μέριμνα και οργάνωση

«Ξαφνικά εκεί που είσαι σ’ έναν πολύ ενεργητικό χρόνο για τη ζωή σου, έρχονται και σου λένε σταμάτα τα όλα. Δεν γίνεται αυτό. Εξάλλου δεν συμφωνώ και με το δόγμα του στρατού που είναι η άμυνα. Για εμένα η ουσιαστική άμυνα είναι η κοινωνική μέριμνα και οργάνωση. Σε περιόδους πολέμου ή γενικά σε περιόδους κρίσιμες για μια πολιτεία, αυτό που προσφέρει είναι η κοινωνική οργάνωση με την κατάλληλη παιδεία, υγεία και τον πολιτισμό της. Ο στρατός, αντίθετα, δεν βοηθάει την κοινωνία», επισημαίνει ο κ. Καρανίκας.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/7/20 23:09

    Αυτοί μας κυβερνούσαν και ακόμα τους δίνουνε 20 % τα Καθίκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *