ροή ειδήσεων

Πώς ο ξένος Τύπος σχολιάζει τη φωτογραφία Μητσοτάκη με τον Ελληνα Τομ Χανκς



Μερικά από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία ασχολήθηκαν με το θέμα


Τον γύρο του κόσμου κάνει από την Κυριακή, 26 Ιουλίου, η φωτογραφία που ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος με τη σύζυγό του Μαρέβα, μαζί με τους... Έλληνες πλέον, Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον. Οι διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ κρατούν στα χέρια τα νέα τους διαβατήρια, απόδειξη της ελληνικής υπηκοότητας που έλαβαν πρόσφατα.


Μερικά από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του πλανήτη ασχολήθηκαν με το θέμα. «Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον είναι πλέον υπερήφανοι Έλληνες πολίτες», αναφέρει η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία στο Instagram του πρωθυπουργού και αυτός είναι και ο τίτλος του αμερικανικού «CNN», το οποίο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα διάσημο ζευγάρι περνά συχνά τις διακοπές τους στην Αντίπαρο, όπου διαθέτει σπίτι. Ο Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον έχουν συμμετάσχει στην παραγωγή ταινιών που βασίζεται στην ελληνική κοινότητα, όπως η μεγάλη επιτυχία «Γάμος αλά ελληνικά» και ποτέ δεν ντράπηκαν να μοιραστούν τον θαυμασμό τους για την χώρα και τους κατοίκους της.

Από την πλευρά της αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής «Daily Sabah» αναφέρει στον τίτλο της: «Ο Τομ Χανκς και η γυναίκα του Ρίτα Γουίλσον έλαβαν ελληνική υπηκοότητα». Μάλιστα, το θέμα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των αναγνωστών, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στα δημοφιλέστερα της σελίδας.

Αναφορά στο ίδιο θέμα έκαναν ιστοσελίδες μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης και περιοδικών όπως το «Usa Today» το αμερικανικό «People» και η βρετανική «Standard».

Το χρονικό της πολιτογράφησης του ηθοποιού

Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του αποτελεί πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στο παρελθόν με τον διάσημο ηθοποιό και σε συζήτηση που είχαν σχετικά με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος, ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στη σχετική πρόταση, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον συνομιλητή του.

Κατόπιν αυτού, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος απέστειλε σχετική εμπεριστατωμένη εισήγηση στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος την επικύρωσε υπογράφοντας τιμητική πολιτογράφηση του αστέρα του Χόλιγουντ. Ο Τομ Χανκς είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό, Ρίτα Γουίλσον, χάρη στην οποία γνώρισε την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, την οποία και ασπάστηκε. Είναι γνωστό ότι διαθέτει ακίνητη περιουσία στην Αντίπαρο, την οποία επισκέπτεται συχνά. Λιγότερο γνωστή είναι η φιλανθρωπική δράση που έχει αναπτύξει, μεταξύ των οποίων η μεγάλη βοήθεια που παρείχε στους πυρόπληκτους στο Μάτι.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_) στις

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *