ροή ειδήσεων

Στο «σφυρί» ξενοδοχεία, πολυτελείς βίλες και οικόπεδα - χιλιάδες αγγελίες σε βρετανικό μεσιτικό



Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στο top 5, μεταξύ των χωρών, που προτιμούν οι Βρετανοί για να αγοράσουν μια παραθαλάσσια βίλα ή μια κατοικία στην εξοχή - Μια βίλα στην Κέρκυρα και η βίλα του Σον Κόνερι στη Γαλλική Ριβιέρα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των υποψηφίων αγοραστών
Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω κορωνοϊού, να χαλαρώνουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αυξήθηκε κατακόρυφα το ενδιαφέρον των Βρετανών για την αγορά κατοικίας σε χώρες, όπου ο ήλιος λάμπει περισσότερες μέρες τον χρόνο από όσες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τo top 5 των χωρών αυτών κατά σειρά προτίμησης είναι: Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα. Σύμφωνα με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο ακινήτων Rightmove, μόνο μέσα σε μία ημέρα, στις 28 Ιουνίου, οι αναζητήσεις των Βρετανών για αγορά κατοικίας στις παραπάνω χώρες μέσω του ομώνυμου site, εκτινάχθηκαν στο 1 εκατ., αριθμός που για πρώτη φορά από την ίδρυσή της παρουσίασε η ιστοσελίδα, σε ημερήσια βάση.


Οι υπεύθυνοι του Rightmove δήλωσαν στον βρετανικό Τύπο πως οι Βρετανοί υποψήφιοι αγοραστές δεν μένουν στην διαδικτυακή αναζήτηση, αλλά απευθύνονται στα μεσιτικά γραφεία με ερωτήσεις για τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν μέσω τηλεφώνου ή e mail.

Το μεγάλο ενδιαφέρον των Βρετανών για αγορά ακινήτων στο εξωτερικό άρχισε να αυξάνεται από τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Τότε η αναζήτηση για ακίνητα στο «Rightmove Overseas» παρουσίασε αύξηση κατά 41% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο, το 2018.


Η Ρέιτσελ Μπίτον, υπεύθυνη του γραφείου για αγορές ακινήτων στο εξωτερικό, δήλωσε στον βρετανικό Τύπο πως μόλις η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τα ταξίδια σε συγκεκριμένες χώρες, η ζήτηση αγοράς κατοικιών στο εξωτερικό ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Στο σάιτ του μεσιτικού γραφείου υπάρχουν πολλές κατοικίες και βίλες για αγορά σε Κέρκυρα, Μεσσηνία, Κρήτη, Μύκονο, Σπέτσες, Πόρτο Χέλι και Αττική.

Εκτός από το βρετανικό μεσιτικό γραφείο ακινήτων Rightmove και άλλα γραφεία στη Βρετανία, όπως τα Chestertons International και Knight Frank, ανέφεραν πως η ζήτηση για αγορά ακινήτων στο εξωτερικό έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Μάλιστα, το Chestertons International ανέφερε πως στην κορυφή του ενδιαφέροντος των πελατών του είναι η βίλα Votana Beach House στην Κέρκυρα, η οποία διαθέτει έξι κρεβατοκάμαρες και πισίνα αλλά και πρόσβαση στην παραλία. Η τιμή αγοράς είναι 5,4 εκατ. λίρες, (5,99 εκατ. ευρώ)

Στο μεσιτικό Knight Frank το ενδιαφέρον των Βρετανών έχει στραφεί στη βίλα του Σον Κόνερι, που βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα και είναι προς πώληση με τιμή εκκίνησης πάνω από 27 εκατ. λίρες, (30 εκατ. ευρώ).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *