ροή ειδήσεων

Εκτός απαγόρευσης τα παζάρια των πανηγυριών – Τι ακριβώς θεσπίστηκε



Δημοσιεύθηκε την 14η Ιουλίου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 2857/13.7.20, ημ/νία κυκλοφορίας 14.7.20) Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία απαγορεύτηκε στο σύνολο της Χώρας η πραγματοποίηση « πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη Φορείς ».

Η απαγόρευση αφορά το χρονικό διάστημα 13 Ιουλίου (δηλαδή πριν καν κυκλοφορήσει το ΦΕΚ...) έως και 31 Ιουλίου.



Μετά την έκδοσή της, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων προέβη στην έκδοση διευκρινίσεων,για να εξηγήσει ότι απαγορεύονται οι διοργανώσεις «πανηγύρεων», αλλά δεν απαγορεύεται η λειτουργία «εμποροπανηγύρεων».

Η σχετική Ανακοίνωση αναφέρει επί λέξει τα κάτωθι:

“ H Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων των αγορών του αρ.38 του ν.4497/2017 διευκρινίζει ότι, με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44457-13.7.2020 ΚΥΑΒ΄2857, απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών.

Για τις αγορές του αρ.38 του ν.4497/2017 (εμποροπανηγύρεις,κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οικανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.44076/ 11.7.2020 ΚΥΑ Β΄2798. ”

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *