επικαιρότητα

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι στον τουρισμό: Απεργούν οι ξεναγοίΣε πανελλαδική κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι ξεναγοί καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία Τουρισμού και Εργασίας για αφανισμό του κλάδου, καθώς η συντριπτική πλειονότητα έχει να εργαστεί από τον Οκτώβριο του 2019.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών οργανώνει σήμερα, μέσω των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στη δύναμή της, κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, ενώ στις αρχές της εβδομάδας, με ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, σημείωνε ότι «παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας στα αρμόδια υπουργεία για τη στήριξη του καίρια πληττόμενου κλάδου των ξεναγών λόγω της πανδημίας της Covid-19, δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά μας, με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει χωρίς οικονομική στήριξη, και πολλοί συνάδελφοι να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης...».

Οι ξεναγοί, υπογραμμίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν, σημειώνουν ότι «εκτός από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και αυτή μόνο μέχρι τέλος Απριλίου και τη δίμηνη παράταση ανεργίας για κάποιους άλλους, αν και έχουμε την πλήρη υποστήριξη του υπουργείου Τουρισμού, έχουμε αφεθεί στο έλεος της μοίρας μας, χωρίς εισόδημα από τον Οκτώβριο του 2019. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στα αιτήματα μας προς τα υπουργεία μέχρι σήμερα, για την ένταξη μας στο δεύτερο και τρίτο κύμα μέτρων, ενώ παραμένουμε χωρίς εργασία και χωρίς να διαφαίνεται κάποια αλλαγή της κατάστασης έως την αρχή της επόμενης τουριστικής περιόδου 2021».
Η απεργία των οδηγών

Χθες, πρώτη ημέρα της τουριστικής περιόδου, που συνοδεύτηκε με τις πρώτες αφίξεις τσάρτερ, προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων στην Κρήτη, απορρίπτοντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών για μειώσεις των μισθών τους.

Ο Σταύρος Σεραφειμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Ερμής», ανέφερε χαρακτηριστικά για τη χθεσινή κινητοποίηση: «Δυστυχώς οι εργοδότες δεν προσέρχονται να υπογράψουν τη νέα συλλογική σύμβαση Εργασίας, που είναι ίδια η περσινή. Ζητούν μειώσεις, μέσα από τη σύμβαση με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Φωνάζουμε εδώ και τρεις μήνες και δυστυχώς δεν μας ακούει κανείς. Ανοίγει ο τουρισμός κι εμείς δυστυχώς από αύριο δεν ξέρουμε με τι εργασιακές σχέσεις θα πάμε στη δουλειά μας».

Κινητοποιήσεις για σήμερα Πέμπτη εκτός από τους ξεναγούς έχει προαναγγείλει και ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, ενώ θα προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: οι Ρομά σε ξενοδοχείο... συντομα

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά