ροή ειδήσεων

Δυο πυρκαγιές χθες στα Δωδεκάνησα



Δύο φωτιές είχαμε στα Δωδεκάνησα χθες, η μία στη Σύμη και η άλλη στην Κώ. Η πρώτη ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα στο ΧΥΤΑ Σύμης. Χάρις την άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και την επέμβαση υδροφόρας υπό τις οδηγίες του διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου Γιάννη Τσιτσικά, τέθηκε υπό έλεγχο. Οι καπνοί ήταν ορατοί από τη Ρόδο. Ο χώρος αυτή την ώρα φυλάσσεται.
«Μετά τη χθεσινή πυρκαγιά ας φροντίσουμε όλοι οι Συμιακοί και οι επισκέπτες της Σύμης να διαφυλάξουμε τον πλούτο αυτό που μας χάρισε η φύση.Είναι μοναδικό στα νησιά μας το δάσος με τα κεδροειδή κυπαρίσσια και τα πεύκα.!!!! Είναι χρέος της πολιτείας και του Δήμου να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες όσο είναι νωρίς!» υπογραμμίζει ο Μανόλης Αντωνόγλου από το Σύλλογο Συμιακών Ρόδου.
200 τμ(τετραγωνικά μέτρα) θαμνώδους έκτασης αποτέφρωσε η δεύτερη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στις 2 μετά το μεσημέρι στην περιοχή ανάμεσα σε Τιγκάκι και Μαρμάρι της Κω ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με δυο υδροφόρα οχήματα.
Σε προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς προχωρά το αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας .
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου. Βρισκόμαστε στην κατηγορία 3, δηλαδή στον υψηλό κίνδυνο.
Κατα την ΕΜΥ στην περιοχή μας οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

ερτ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *