ροή ειδήσεων

Τα τουρκικά F-16 έδιωξαν 130 τουρίστες από το Καστελόριζο



Το πλήγμα που δέχτηκε το Καστελόριζο από την ραγδαία επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων είναι οικονομικό. Ο Δήμος Βερύκιος ο οποίος δεν εγκαταλείπει ποτέ το στρατιωτικό ρεπορτάζ, βρίσκεται στο Καστελόριζο και μετέδωσε το κλίμα που επικρατεί στο νησί:

“Εκατόν τριάντα (130) τουρίστες τράπηκαν σε φυγή από το Καστελλόριζο εξ αιτίας του εκκωφαντικού θορύβου που προκλήθηκε από το σπάσιμο του ήχου ενός τουρκικού μαχητικού F-16 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

«Ήταν σαν να έριξε βόμβα στο νησί ! Πρώτη φορά μαχητικό αεροσκάφος προκαλεί τέτοιο θόρυβο ! Εκείνη την στιγμή στο εστιατόριο ήταν μια οικογένεια Τουριστών . Όλοι τους έπαθαν αμόκ. Έψαχναν καταφύγιο για να κρυφτούν…. Με το που συνήλθαν πήγαν αμέσως στο πρακτορείο για βγάλουν εισιτήρια και τα φύγουν με την επόμενη πτήση ή πλοίο! Με ότι έβρισκαν και όπου φύγει – φύγει…». Η μαρτυρία ανήκει στην ιδιοκτήτρια του εστιατορίου δίπλα στην επάνω εκκλησία.

Την επόμενη το πρωί , δηλαδή σήμερα, το νησί άδειασε από τουρίστες ενώ οι ακυρώσεις έπεφταν «σύννεφο» ! Θρήνος για την οικονομία του νησιού. Η σημερινή μέρα μοιάζει σαν Μεγάλη Παρασκευή. Στο λιμάνι τα τραπεζοκαθίσματα , όπως και τα καταστήματα αδειανά! Η απόγνωση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους για όλα όσα τους έχουν βρεί μέσα στο 2020….
Και την «νύφη» την πλήρωσαν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των καναλιών που έφτασαν στο Καστελλόριζο με τον πρωινό «πιγκουίνο» της Ολυμπιακής. Η οργή των κατοίκων ξεχείλιζε Θεωρώντας ότι η συνεχιζόμενη αναφορά στο Καστελοριζο με τις παραβιάσεις και τις τουρκικές αμφισβητήσεις είναι ανασταλτικός παράγοντας για τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού τους.

Βεβαίως οι απασχολούμενοι μεν τον τουρισμό στο νησί παραγνωρίζαν ότι οι τουρίστες έφυγαν αρον- αρον από το νησί όχι από τα δημοσιεύματα αλλά από ένα πραγματικό γεγονός : Τον εκκωφαντικό θόρυβο του τουρκικού F-16 που έμοιαζε σαν να έριχνε βόμβα στο νησί…

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *