επικαιρότητα

Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν την Τουρκία από το πρόγραμμα του F-35 και ενέκριναν την πώληση 1200 Μ1117 Guardian στην Ελλάδα«Game changer» η έλευση των Μ1117 Guardian στον Στρατό Ξηράς

Ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ αλλά και στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας σηματοδοτεί η οριστική διαγραφή της Άγκυρας από την κοινοπραξία κατασκευής των F -35, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρίας Lockheed Martin.

Ταυτόχρονα, το Αμερικανικό Κονγκρέσο ενέκρινε την πώληση 1200 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων 4Χ4 τύπου Μ1117 Guardian στην Ελλάδα, αντί περίπου 85 εκ. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται το όχημα χωρίς οπλισμό, αλλά με τους πυργίσκους, πράγμα που σημαίνει πως τα βομβιδοβόλα και τα πολυβόλα δεν είναι μέσα στην τιμή.

Τα οχήματα αυτά θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν τα οχήματα ΤΟΜΠ Μ-113 που μέχρι σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού.

Το M1117 είναι ένα όχημα εσωτερικής ασφάλειας που βασίζεται στις σειρές V-100 και V-150 Commando των τεθωρακισμένων αυτοκινήτων. Αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για υπηρεσία στο Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα πρώτα πρωτότυπα εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο του 1997 και η σειριακή παραγωγή του M1117 ξεκίνησε από το 1999 έως τις αρχές του 2000.

Το M1117 ήταν ένα από τα πρώτα αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα που κατασκευάστηκαν με ένα εξειδικευμένο κύτος ανθεκτικό στις νάρκες και μετά το 2001 υιοθετήθηκε σε αυξανόμενο βαθμό ως άμεση απάντηση στην απειλή που δημιουργούν οι αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές στις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Φέρει ένα εκτοξευτήρα χειροβομβίδων Mk 19 και πολυβόλο M2HB Browning , τοποθετημένο σε πυργίσκο παρόμοιο με εκείνο που χρησιμοποιείται στο Οπλισμένο Assault Vehicle της US Marine Corps καθώς κι ένα πολυβόλο M240H τοποθετημένο έξω από την καταπακτή του πολυβολητή.

Το 2015, η Textron Systems αναγόρευσε το M1117 ως οικογένεια οχημάτων COMMANDO ™, φέρνοντας πίσω το όνομα του οχήματος από το οποίο προέρχεται το M1117.

pentapostagma.gr

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά