ροή ειδήσεων

Ρωσικό δημοσίευμα : Η Ελλάδα «κλείδωσε» με τους S-300 τα τουρκικά F-16 – Τράπηκαν σε φυγή



Η Ελλάδα στόχευσε με τους S-300 τουρκικά μαχητικά F-16 μετά από αρκετές προκλητικές ενέργειες παραβίασης του εναέριου χώρου της από την Τουρκία, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.
«Κλείδωσε» τα τουρκικά

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το ρωσικό σύστημα S-300 PMU-1, που είναι σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση των μαχητικών F-16, χρησιμοποιήθηκε για να «κλειδώσει» τουρκικά μαχητικά που εμφανίστηκαν μόλις 7 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.

Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, η οποία είναι εξοπλισμένη με ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ωστόσο, αυτή η χώρα έχει αρχίσει να απειλεί πραγματικά με τη χρήση τους μόλις τώρα – στο πλαίσιο των επιδεινούμενων σχέσεών της με την Τουρκία.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο ελληνικός στρατός είναι καλά εκπαιδευμένος στη λειτουργία αυτών των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας, τα τουρκικά F-16 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες εάν η Ελλάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα.
Να βάλει την Αγκυρα στη θέση της

Οσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη προειδοποιήθηκαν για την παραβίαση του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, όταν συνειδητοποίησαν ότι η Ελλάδα διαθέτει συντριπτικό πλεονέκτημα με τους S-300, ώστε να βάλει την Αγκυρα στη θέση της, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

Πηγή: avia.pro, echedoros-a.gr

Σχόλια

  1. Γερασα περιμενοντας να δω τους SS-300 να χρησιμοποθνται στο πεδιο της μαχης απο το 1999 που τους αγορασαμε.Μα καλα τα καυσιμα τους που σιγουρα πρεπει να ειναι στερεα,ακομα λειτουργουν?Πρεπει να τους χρησιμοποιησουμε για να μην πανε χαραμι τα 2,5 δισεκ δολλαρια που δωσαμε στιους Ρωσσους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να κάνουμε ένα πόλεμο για να δει ο φίλος να χρησιμοποιούμε τους s300 και να ικανοποιηθεί!!

      Διαγραφή

    2. Ποιος παρήγγειλε τους S300PMU και ποιος τα έδωσε τα δολάρια? Εμείς ή Κύπριοι? για ψάξτε το λίγο…

      Διαγραφή
    3. Εμεις τα δωσαμε ζωντανα και να σαλευουν.Το οτι τα εδωσαν οι κυπριοι ειναι παραμυθι της χαλιμας για ξεκαρφωμα,για να το βλεπουν οι Τουρκοι οι οποιιοι θεωρουσαν τοτε επιθετικη ενεργεια απο μερους της Ελλαδοε την αγορα αυτων των πυραυλων.Δηλαδη για εξευμενισμο του θεριου(Τουρκιας).

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/7/20 15:29

    Δεν πάνε χαράμη, 2.5 δις επενδυση για την αποτρεπτική σου τόσα χρόνια είναι... Δεν πειραζει και να ληξει ξερεις, αυτα να τα βλεπεις σαν πυροσβεστήρες... δεν αναβεις ποτε μια φωτιά μόνο και μόνο επειδή λήγει ο πυροσβεστήρας σου σε λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Και οι δυο τύποι αντιβαλλιστικών πυραύλων έχουν επανπιστοποιηθεί στους S300PMU και το σύστημα έχει ενταχθεί στο ενιαίο αμυντικό σύστημα με ενέργειες των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, το μοναδικό ρωσικό σύστημα που έχει ενταχθεί σε νατοϊκά οπλικά συστήματα, και αυτό χάρη στους Έλληνες τεχνικούς Οι Ελληνικοί S300PMU είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα όταν και οπότε χρειαστεί.


      Διαγραφή
  3. Μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αλλά έχει μόνο δυο τύπους πυραύλων για τους S300PMU, έναν μέχρι 70 και ένα άλλο μέχρι 120…. Βασικά μέχρι τα 150 είναι ο δεύτερος αλλά τα 150 είναι στα όρια του φακέλου πτήσης του που αν τον ρίξεις πάει στον γάμο του καραγκιόζη, κλάιν μάιν δηλαδή .



    Ναι μεν τους εγκλώβισες αλλά θα πρέπει να έρθουν στα 120 χιλιόμετρα για να απειληθούν, και επιπλέον να ρίξεις δυο κατά το ρωσικό δόγμα για να έχεις 93% κατάρριψη, εάν φτάσουν οι Τούρκοι στα 120 χιλιόμετρα δεν μιλάμε για παραβίαση FIR αλλά για εισβολή, οι Τούρκοι είδαν στα συστήματα αυτοπροστασίας ASPIS των F16 τους την καυτάυγαση αλλά την γράψανε κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *