επικαιρότητα

Την Αστυπάλαια βλέπει η Volkswagen για επενδύσεις στην ηλεκτροκίνηση

Τα πλάνα για τη μετατροπή του νησιού σε «πράσινο» με ενεργειακή αυτονομίαΣτην Αστυπάλαια, σε ένα από τα νησιά που θέλει η κυβέρνηση να μετατρέψει σε «πράσινο» με καθαρή ενέργεια από ΑΠΕ και αποκτώντας αυτονομία, στρέφει το βλέμμα της η Volkswagen.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συνεχίζει την έρευνα της για την πραγματοποίηση επενδύσεων σε ελληνικό νησί, το οποίο θα της επιτρέπει να δοκιμάζει τα ηλεκρικά οχήματα που παράγει και ιδίως, όπως αναφέρουν πηγές, μοντέλα με αυτόνομη οδήγηση.

Η Volkswagen θέλει να δοκιμάζει τα λεωφορεία και άλλα οχήματά της σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, και τον περασμένο Φεβρουάριο για το σκοπό αυτό κλιμάκιο της είχε επισκεφθεί με τον υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας Κώστα Φραγκογιάννη.

Η αυτοκινητοβιομηχανία τώρα επιστρέφει κι έχει την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την Αστυπάλαια. Σύμφωνα με τα σχέδια που επιμελείται η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, το νησί των Δωδεκανήσων είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν τη δυνατότητα να υποδεχτούν συστήματα ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας καθώς και υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων προκειμένου οι Γερμανοί να επενδύσουν και να χρησιμοποιούν την Αστυπάλαια για τις δοκιμές των αυτοκινήτων του μέλλοντος.

Πληροφορίες θέλουν, το Μέγαρο Μαξίμου να επιβλέπει απευθείας τις επενδυτικές προθέσεις της Volkswagen όπως φυσικά και τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε η Αστυπάλαια να μετεξελιχθεί σε «πράσινο» κι «έξυπνο» νησί.

energypress

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά