ροή ειδήσεων

Yeni Safak: Πύραυλοι στα παράλια και… 15 πλοία, drones, F-16 στην «υπηρεσία» του Oruc Reis



Έχει… ξεφύγει η Yeni Safak και δεν είναι η πρώτη φορά. Αυτή τη φορά, η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει δηλώσεις περί ανάπτυξης πυραύλων στα παράλια, ώστε η Τουρκία να «απαντήσει» αν η Ελλάδα (!) της επιτεθεί…



Τα περί ανάπτυξης πυραύλων από την Τουρκία στα παράλια αναφέρει στη Yeni Safak ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής, Καντίρ Ντογάν. Δεν αποκλείει, όπως λέει, η Άγκυρα να αποφασίσει να τοποθετήσει πυραύλους Bora και Atmaca στα παράλια ώστε να αποτρέψει επίθεση από την Ελλάδα!



Πέρα από τις δηλώσεις περί πυραύλων, η Yeni Safak κυκλοφορεί σήμερα (23.07.2020) με πρωτοσέλιδο που γράψει πως το Oruc Reis, το πλοίο που θέλει να στείλει η Τουρκία ανοιχτά από το Καστελόριζο για σεισμικές έρευνες, το «προστατεύουν» 15 πολεμικά πλοία, drones και F-16!

«Προστασία με 15 πλοία. Η Αθήνα έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τον στρατό της με αφορμή το Oruc Reis. Ως απάντηση η Άγκυρα έκανε επίδειξη σημαίας με 15 πλοία», γράφει.

Με αυτά «κατεβαίνει», η Τουρκία, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα πάντα, στην ανατολική Μεσόγειο. Κατά την εφημερίδα, επίσης, τα τουρκικά πολεμικά έκαναν πτήσεις σε χαμηλό ύψος πάνω στο Καστελόριζο.

Ο Oruc Reis, αναφέρει η Yeni Safak, συνοδεύεται από δύο βοηθητικά σκάφη, το Άταμαν και το Τζενγκίζ Χαν. Βέβαια το συνοδεύεται είναι… σχετικό, αφού το ερευνητικό της Τουρκίας είναι ακόμη αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας.

Σε δηλώσεις του στη Yeni Safak ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουντερίζ αναφέρει ότι την τελευταία φορά που η Τουρκία είχε ανακοινώσει έρευνα σε εκείνη την περιοχή ήταν τον Οκτώβριο του 2018 αλλά επειδή τότε δεν είχε ανακηρύξει υφαλοκρηπίδα και δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία με τη Λιβύη τελικά η έρευνα δεν έγινε. Υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία προηγείται 1-0 και ότι επειδή η Ελλάδα δεν έχει δηλώσει υφαλοκρηπίδα στην περιοχή εκείνη δεν έχει ούτε δικαίωμα να εκδώσει NAVTEX για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *