ροή ειδήσεων

Γ. Φραγγίδης: «Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των επισκεπτών στα νησιά»



Με δήλωσή του ο Γιώργος Φραγγίδης, βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υπεύθυνος Τουρισμού, ζητά να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των επισκεπτών στα νησιά.

Η δήλωση του κ. Φραγγίδη, έχει ως εξής: Τη στιγμή που όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν εναποθέσει τις όποιες ελπίδες τους για επιβίωση στο μήνα Αύγουστο, τον κορυφαίο μήνα της τουριστικής σεζόν, η παρακώλυση της ακτοπλοϊκής μετακίνησης των ταξιδιωτών έρχεται να απομειώσει τις προσδοκίες τους.


Οι χαμηλές πληρότητες που επιβάλλονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα πλοία (60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες και 65% για αυτά με καμπίνες), λειτουργούν ανασταλτικά για τον τουρισμό, παρά το γεγονός ότι είναι επιβεβλημένες. Έλληνες και ξένοι τουρίστες αδυνατούν να βρουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλο τον Αύγουστο, ενώ τα αεροπορικά εισιτήρια για τους νησιωτικούς προορισμούς είναι οικονομικά απρόσιτα για την πλειονότητα των επισκεπτών. Αποτελεί ειρωνεία ότι οι ξένοι επισκέπτες καταφέρνουν να εισέλθουν στη χώρα μας ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και βρίσκονται τελικά εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό, αδυνατώντας να μετακινηθούν προς τα νησιά.

Το κράτος επιδοτεί τις πλοιοκτήτριες εταιρείες για το 35% – 40% των θέσεων που παραμένουν κενές αλλά μόνο για όσα πλοία τους ήταν ήδη σε λειτουργία όταν ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου. Ως αποτέλεσμα, οι πλοιοκτήτες προτιμούν να κρατούν δεμένα τα υπόλοιπα πλοία τους, για τα οποία ακόμα κι αν τα έβαζαν σε δρομολόγιο δε θα έπαιρναν την επιδότηση χαμηλής πληρότητας.

Επειδή η όλη κατάσταση εξελίσσεται σε φιάσκο και εμπαιγμό εις βάρος του τουριστικού κλάδου που έχει πληγεί βάναυσα από την πανδημία, θα πρέπει να δοθεί άμεσα μια λύση από την κυβέρνηση, για να σωθεί οτιδήποτε, αν σώζεται, τη φετινή σεζόν».

money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *