ροή ειδήσεων

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων στον κλάδο (ΦΩΤΟ)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΡΟΔΟΥ



«Επειδή τον αγώνα μας τον θρέφει η ανάγκη για ζωή με αξιοπρέπεια, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραιτηθούμε. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και θα επιβάλλουμε με τον αγώνα μας, μέτρα ανακούφισης και αξιοπρεπές εισόδημα για τους εργαζομένους στον τουρισμό» επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό Ρόδου που την Παρασκευή 31 Ιούλη πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως στην «κεκλεισμένων των θυρών» συνεδρίαση δεν είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη κανένα θέμα που να αφορά την ανακούφιση των εργαζομένων της περιοχής, αν και ο δήμαρχος ήταν ενήμερος και είχε δεσμευθεί, ήδη από την 1η Ιουλίου, ότι θα βάλει το θέμα στη συνεδρίαση, κάτι που «εκθέτει τον ίδιο και ολόκληρη τη δημοτική Αρχή».

«Με την επιμονή και την αποφασιστικότητά μας, επιβάλλαμε να μας δοθεί ο λόγος, παρότι ήταν φανερό ότι τέτοια πρόθεση δεν υπήρχε» αναφέρει χαρακτηριστικά με εκπρόσωπο της Επιτροπής Αγώνα να θέτει «όλα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι του τουρισμού. Το κυνηγητό από τις εταιρείες παροχής ρεύματος και τις τράπεζες, την αγωνία για την επιβίωση. Όπως χαρακτηριστικά είπε εργαζόμενος «Οι άνεργοι, είναι πολύ περισσότεροι από τους τουρίστες στο νησί. Άλλοι χωρίς εισόδημα, άλλοι με ορισμένα ψίχουλα που τα δίνει η κυβέρνηση με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, παλεύουν παρατημένοι στην τύχη τους να τα βγάλουν πέρα». Ωστόσο, «για όλα αυτά, η δημοτική αρχή τοποθετήθηκε με ευχολόγια», με τον δήμαρχο να λέει πως «συνομιλεί με τους “θεσμοθετημένους” (sic!) εκπροσώπους των εργαζομένων, οι οποίοι κατά διαβολική σύμπτωση συναντήθηκαν μαζί του πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου και παρέπεμψε σε μέτρα που θα αποφασιστούν στο αόριστο μέλλον».

Καταλήγοντας, η Επιτροπή Αγώνα τονίζει πως «η συνεδρίαση αυτή και η ανάλγητη στάση της δημοτική αρχής των μεγαλοξενοδόχων και συμβολικά και κυριολεκτικά και των… θεσμοθετημένων συμμάχων τους, προσφέρονται για συμπεράσματα».


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *