ροή ειδήσεων

Oruc Reis: Πόντισε καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα



Oruc Reis: Πόντισε καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα – Επιβεβαίωση των πληροφοριών που δημοσίευσε αποκλειστικά το Armyvoice.gr

Αυτό που όλοι απεύχονταν έγινε πράξη σήμερα. Το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis πόντισε καλώδια για έρευνα τόσο στην Κυπριακή όσο και την ελληνική υφαλοκπρηπίδα.

Στο σημείο της τουρκικής NAVTEX που βρίσκεται η κυπριακή και ελληνική υφαλοκρηπίδα, το Oruc Reis και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσίευσε νωρίτερα το Armyvoice.gr, με τον κατάπλου του ανέφερε την έναρξη επιστημονικών ερευνών. Και στη συνέχεια προχώρησε σε πόντιση καλωδίων.


Στις 16:23 την Δευτέρα 10 Αυγούστου το Oruc Reis βρισκόταν 76 νμ νοτίως του Καστελόριζου, 120 νμ νότιο-ανατολικά της Ρόδου και 175νμ ανατολικά της Κρήτης, σύροντας τα καλώδια για την έρευνα.

Άμεσα ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται στην περιοχή άρχισε να εκπέμπει μήνυμα προς το τουρκικό πλοίο Oruc Reis και τα συνοδευτικά του ότι βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θα πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα την περιοχή.

Απάντηση δεν έχει λάβει σύμφωνα με πληροφορίες. Στρατιωτικές πηγές από το ΓΕΝ επιβεβαιώνουν την είδηση ότι πόντισε καλώδια, ωστόσο εκτιμούν ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε έρευνα.

Ο λόγος είναι απλός. Για να μπορέσει να κάνει έρευνα το Oruc Reis, προϋπόθεση είναι μην υπάρχουν παρεμβολές. Και στην περιοχή αυτή βρίσκονται πολλά πλοία τόσο από την Τουρκία όσο και από την Ελλάδα τα οποία και αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για έρευνα.
ΣΥΡΙΖΑ: Να αποτραπεί παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Την ανάγκη «παρεμπόδισης» οποιασδήποτε παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως έγινε και στο παρελθόν, τονίζει σε ανακοίνωσή του, σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Τουρκία οφείλει να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για την επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ» αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση.


«Αναμένουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την παρεμπόδιση οποιουδήποτε τουρκικού ερευνητικού σκάφους επιχειρήσει να προβεί σε παραβίαση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, όπως έχει συμβεί και κατά το παρελθόν», τονίζει, επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *