ροή ειδήσεων

Ρόδος: Στην ανακρίτρια 35χρονος Αλβανός κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών



Ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα


Εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου θα δώσει την Παρασκευή το μεσημέρι 35χρονος αλλοδαπός, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης και ινδικής κάνναβης ως υπότροπος.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με τις οποίες, ο 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα, κατέχει και διαθέτει σε τοξικομανείς του νησιού μας, ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Άμεσα οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 35χρονο και σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές το πρωί τον είδαν να βγαίνει από το σπίτι του κρατώντας ένα βάζο, το οποίο στη συνέχεια το έκρυψε εκεί κοντά.

Στη συνέχεια ο αλλοδαπός έφυγε και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι, οπότε και επέστρεψε, οι αστυνομικοί του είχαν στήσει «καρτέρι» και τον συνέλαβαν.

Σε έρευνα που έγινε στο σημείο όπου ο 35χρονος είχε κρύψει το βάζο, βρέθηκε μέσα σε αυτό μία πλαστική συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους 69,5 γραμμαρίων, ενώ σε παρακείμενο σημείο εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο ένα κουτί από παυσίπονα στο οποίο δεν υπήρχαν χάπια αλλά 5,2 γραμμάρια κοκαΐνης και μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με άλλα 5,1 γραμμάρια της ίδιας ουσίας.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 35χρονου Αλβανού, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκε μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης, μία πλαστική συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 17 γραμμαρίων και επίσης καθαρή ποσότητα 24 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.585 ευρώ.

Ναρκωτικές ουσίες, ζυγαριά και χρήματα κατασχέθηκαν ενώ ο αλλοδαπός συνελήφθη και χθες προσήχθη, συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Νικήτα Μπόλκα, ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στην ανάκριση, κάτι που θα γίνει σήμερα το μεσημέρι.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται και ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης κάνναβης τα τελευταία δώδεκα χρόνια.

Όπως είπε ο συλληφθείς, ουδεμία σχέση ή γνώση έχει με την κοκαΐνη την οποία και είδε για πρώτη φορά όταν του την έδειξαν οι αστυνομικοί.

Ο ίδιος παραδέχτηκε μόνο τις ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης που εντοπίστηκαν στο σπίτι του και τις οποίες, όπως δήλωσε στους αστυνομικούς, τις είχε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ενώ ειδικά για τα 24 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης είπε πως είναι σκέτα κλαδιά. Για τη ζυγαριά δήλωσε εξάλλου ότι επειδή αθλείται και λαμβάνει πρωτεΐνη, την έχει για να μετράει τις δόσεις αυτές. Επίσης για τα χρήματα είπε ότι προέρχονται από την εργασία του και πρόσθεσε επίσης πως το προηγούμενο διάστημα βρίσκονταν μαζί με τη σύντροφό του νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο της Ρόδου εξαιτίας ατυχήματος που είχαν με το δίκυκλο όχημα τους και μάλιστα τόνισε ότι πήραν εξιτήριο μόλις την προηγούμενη ημέρα από τη σύλληψή του, δηλαδή στις 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την παραμονή του στη χώρα μας, ο 35χρονος Αλβανός δήλωσε ότι έχει κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση των νόμιμων εγγράφων, μέρος της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Τις λοιπές εξηγήσεις αναμένεται να δώσει σήμερα στην ανακρίτρια Ρόδου, ενώ μέχρι τότε κρατείται.


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *