επικαιρότητα

Σε διακρατική συνάντηση με Ρουμανία και Ιταλία τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρόδου- Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου με το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου συμμετέχουν στο σχέδιο «P.R.I.D.E. Policies for Roma Inclusive Dimension in Europe» του προγράμματος Erasmus+ μαζί με την Ιταλία, Σερβία, Ρουμανία και Τουρκία. Μέσω της σύμπραξης επιχειρείται η βελτίωσης της εκπαίδευσης και κατά συνέπεια της ζωής των Ρομά, με στόχο την υποστήριξη της ένταξης των μαθητών Ρομά στο σχολείο, ως κρίσιμο παράγοντα για την κοινωνική τους ένταξη. Μέσω της εμπλοκής μαθητών και εκπροσώπων γονέων Ρομά, περιφερειακών και τοπικών αρχών, ενδιαφερομένων και ΜΚΟ προσβλέπετε η εξασφάλιση της ίσης μεταχείρισης και πλήρους πρόσβασης για αγόρια και κορίτσια Ρομά στην εκπαίδευση με τη δοκιμή ενός συμπεριληπτικού εκπαιδευτικού μοντέλου ενίσχυσης της καταπολέμησης του αναλφαβητισμού.

Στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων και της συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών εταίροι του προγράμματος από την Ιταλία, Ρουμανία, συνοδευόμενοι από τους Έλληνες εταίρους είχαν συνάντηση εργασίας με τον κ. Γιώργο Τριάντο, αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής. Από τη πλευρά του Δήμου παραβρέθηκαν η Χριστίνα Καραγιάννη, αν. προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας και επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά και τα εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Άννα Δημητρίου - λογίστρια, Ειρήνη Θεοδωροπούλου - Κοινωνιολόγος, Διαμεσολαβήτρια, Τσαμπίκα Καραγεώργη - Παιδαγωγός, Παναγιώτα Μαριά - Επισκέπτρια υγείας, Κατερίνα Ταβερνάρη – Κοινωνική λειτουργός και Ευαγγελία Χατζημιχαήλ - ψυχολόγος. Από τη Ρουμανία παραβρέθηκαν από το Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad οι: Ovidiu Florin Toderici-Εκπαιδευτικός Σύμβουλος και Lucia Carla Matei-Ψυχολόγος, από το Liceul Tehnologic Francisc Neuman οι: Ramona Nicoleta Sebișan-Εκπαιδευτικός και Cosmin Mircea Julan-Εκπαιδευτικός. Από την Ιταλία από το Comune di Sant'Alessio in Aspromonte ο Antonio Suraci-Δημοτικός Σύμβουλος και από το Associazione Darsana Teranga οι: Massimiliano Strati-Εκπαιδευτικός και Enrico Lammendola-Σύμβουλος. Τέλος, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Κωνσταντίνος Ζέρβας-Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής, η Σοφία Χαϊτα-Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Εικαστικών και η Αγγελική Τενέντε-Εκπαιδευτικός και από το Γυμνάσιο Γενναδίου οι: Δημήτρης Καβάλλας-Διευθυντής και Στέλλα Λαμπριανού-Εκπαιδευτικός.

Στη συνάντηση εργασίας είχαν την ευκαιρία, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό, να ανταλλάξουν τεχνογνωσία και εμπειρίες για τα προβλήματα ένταξης των Ρομά. Διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα είναι κοινά, αν και διαφορετικές χώρες και κατέληξαν ότι η λύση θα δοθεί μέσα από την εκπαίδευση, αφού η παιδεία είναι εκείνη που μπορεί να παρέχει ευκαιρίες και να διαμορφώσει νέα ήθη και νοοτροπίες ζωής.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΡΑΧΤΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΟ ΝΙΣΗ ΜΑΣ .ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΩΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ .Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΑΡΑΒΕΝΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ .ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΣΧΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΗΠΤΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΖΙΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ .ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΜΙΛΑΩ .ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ .ΑΣ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ .ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ .ΘΑ ΣΥΒΜΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ .

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά