ροή ειδήσεων

Είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο πιο σπουδαίος Έλληνας αθλητής;



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέκτησε back to back το βραβείο του MVP στο ΝΒΑ. Ο Έλληνας σταρ έχει ήδη μπει στο πάνθεον της κορυφαίας μπασκετικής διοργάνωσης του πλανήτη. Είναι όμως, ο πιο σπουδαίος Έλληνας αθλητής της ιστορίας;

Είναι ένα ερώτημα που δεν είναι εύκολο να απαντηθεί. Ωστόσο, η ξένη ιστοσελίδα sbnation.com έχει δημιουργήσει μία ιδιαίτερη διαδικτυακή «μονομαχία».

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί έξι Έλληνες αθλητές, ανάμεσα τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οι οποίοι και έχουν καταφέρει πάρα πολλά στο πρόσφατο ή όχι παρελθόν, είτε και στο παρόν. Αναμεσά τους βρίσκεται ο σπουδαίος Νίκος Γκάλης, αλλά και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.



Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς φέτος κατάφερε να κατακτήσει για άλλη μία χρονιά την κορυφή του ΝΒΑ, να γίνει και πάλι «Βασιλιάς» της λίγκας, έστω και αν δεν πήρε το πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής σε αυτή την επταετή πορεία του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έχει βγει δύο φορές παίκτης της χρονιάς, τέσσερις φορές All Star, δύο φορές στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν, δύο φορές στην πιο αμυντική πεντάδα, έχει βγει φέτος αμυντικός της χρονιάς, αλλά έχει και άλλες δύο διακρίσεις που φαίνονται… μικρές μπροστά στα άλλα και είναι οι δύο χρονιές που ήταν στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα.

Η ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι επίσης αξιοθαύμαστη. Από την Α2 στο ΝΒΑ, έχει κάνει τόση προσπάθεια, οι κόποι του ανταμείβονται, η δουλειά του και ο χρόνος που έχει διαθέσει είναι απίστευτα. Ακόμα δεν έχει πάρει το δαχτυλίδι, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα το πετύχει τα επόμενα χρόνια.



Νίκος Γκάλης


Τα λόγια για τον σπουδαίο, Νίκο Γκάλη, είναι περιττά. Ο Έλληνας σταρ του παρελθόντος είναι ένας από τους ανθρώπους που κατακτώντας με την εθνική ομάδα το Eurobasket του 1987 έφερε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των ανθρώπων και τη πορτοκαλί «θεά» πιο γνωστή από κάθετι.

Μπορεί να μην έκανε καριέρα στο ΝΒΑ, λόγω τραυματισμών, ωστόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα θριάμβευεσε. Τα επιτεύγματα του είναι τεράστια και ένα από αυτά είναι το γεγονός πως είναι ο Έλληνας με τους περισσότερους πόντους σε όλες τις διοργανώσεις. Ο «Gangster» μπαίνει άνετα σε… μάχη με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.



Λεωνίδας της Ρόδου

Ο επί δώδεκα φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στα χρόνια προ Χριστού δεν έλειψε από τη λίστα αυτή. Ένας από τους καλύτερους αθλητές του στίβου όλων των εποχών, θριάμβευσε στα 400 μέτρα, ωστόσο η πορεία του θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη, ακόμα πιο μακριά. Έχασε τη ζωή του μόλις στα 36 του χρόνια.



Θεαγένης ο Θάσιος

1300 νίκες στην καριέρα του και χρυσός Ολυμπιονίκης. Ο Θεαγένης ο Θάσιος ήταν ίσως το πιο γνωστό όνομα στις ελληνικές κατοικίες της αρχαιότητας. Και πως συνέβη αυτό; Όχι μόνο για τα επιτεύγματα του σε Παγκράτιο και Πυγμαχία, αλλά για το γεγονός πως μόλις στα 9 του γυρίζοντας από το σχολείο, άρπαξε από τη βάση του ένα μπρούτζινο άγαλμα και πήγε αμέσως σπίτι του. Η πράξη του αυτή θεωρήθηκε πως θα έπρεπε να τον οδηγήσει στον θάνατο, ωστόσο η λογική κυριάρχησε και το μόνο που έκανε είναι να πάει πίσω το άγαλμα στη θέση του.



Κώστας Κεντέρης


Χρυσός Ολυμπιονίκης του 2000, Παγκόσμιος πρωταθλητής του 2001 και ευρωπαϊκή πρωτιά το 2002 είναι τα επιτεύγματα του Κώστα Κεντέρη στον στίβο. Ο άλλοτε αθλητής έχει μείνει στην ιστορία όχι μόνο για τα κατορθώματα του εντός Ελλάδας, αλλά και εκτός κερδίζοντας πάρα πολλά πρωταθλήματα.



Σοφοκλής Σχορτσιανίτης

Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μακάμπι το 2014 και δύο κύπελλα Ελλάδος (2010, 2013) στην Αμερική συγκρινόταν με τον Σακίλ Ο’ Νιλ τόσο για το αγωνιστικό του «πρόσωπο», όσο και για το στυλ παιχνιδιού, καθώς ήταν και οι δύο μαχητικοί και δυνατοί.

to10.gr

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *