Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

  ροή ειδήσεων

Οι δάσκαλοι στους δρόμους για την καθαριότητα στα σχολεία της Ρόδου



Κινητοποιήσεις εξαγγέλουν για την Παρασκευή οι δάσκαλοι της Π. Ε. και προσχολικής εκπαίδευσης Ρόδου διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία με την έλλειψη καθαριότητας.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα

Ενώ τα σχολεία άνοιξαν, στον δήμο μας η καθαριότητα των σχολείων βρίσκεται στον αέρα. Η μεν κυβέρνηση μέσα στην περίοδο της πανδημίας ακολούθησε και στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας των σχολείων τον δρόμο της εγκατάλειψης του δημόσιου αγαθού επιλέγοντας ξανά να μην προσλάβει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αλλά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως τον Ιούνιο του 2021 (και κάποιες από το δήμο Ρόδου για ένα εξάμηνο μόνο!) και αριθμό πολύ κατώτερο από αυτό που απαιτείται ώστε να υπηρετηθούν οι οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ στην εποχή του COVID-19. Ο υγειονομικός κίνδυνος που συνοδεύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι προφανής.

Οι Δήμοι, δε φρόντισαν να συμπληρώσουν το προσωπικό «κρυπτόμενοι» πίσω από το οικονομικό κόστος.

Ήταν εξ αρχής φανερό ότι είναι αδύνατον να καλυφθεί επαρκώς η καθαριότητα των σχολείων στο σύνολο της βάρδιας αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τίθενται με αυτόν τον αριθμό προσλήψεων.

Στα νηπιαγωγεία του δήμου μας τοποθετήθηκε από μία καθαρίστρια μειωμένου ωραρίου (3ωρη) Δηλαδή τι μας λένε; Ότι σε όλη διάρκεια λειτουργίας του νηπιαγωγείου δε θα υπάρχει καθαρίστρια; Εν μέσω πανδημίας!!!

Για να καθαρίζονται τα σχολεία με τους (αναγκαίους) όρους του ΕΟΔΥ (απολύμανση των θρανίων/τουαλετών κ.λπ. δυο φορές στη διάρκεια του πρωινού προγράμματος, αντίστοιχα στο ολοήμερο και μετά τη λήξη των σχολείων) απαιτείται προσωπικό καθαριότητας σε δύο βάρδιες. Η κυβέρνηση και οι Δημοτικές αρχές φέρουν πλήρως την ευθύνη. Αντί να διευκολύνουν, επιβαρύνουν την κατάσταση και το κλίμα ανασφάλειας.

Απαιτούμε:
Πλήρη κάλυψη με επαρκές προσωπικό καθαριότητας για όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων δηλαδή στο διάστημα 8 πμ με 4 μμ. Τουλάχιστον ΔΥΟ καθαρίστριες/ες πλήρους ωραρίου η μόνιμες/οι σε κάθε σχολείο. Τουλάχιστον ΜΙΑ καθαρίστρια/ης πλήρους ωραρίου ή μόνιμη/ος σε κάθε νηπιαγωγείο. Να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος στη μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών/των μειωμένου ωραρίου σε πλήρους. Το Υπουργείο Εσωτερικών άμεσα να χορηγήσει πιστώσεις στο δήμο Ρόδου για επιπλέον προσλήψεις.



Στην κατεύθυνση των παραπάνω καλούμε όλους τους Εκπαιδευτικούς, και όλη την τοπική κοινωνία να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνουμε για το ασφαλές άνοιγμα των σχολειών με αιχμή το θέμα της καθαριότητας την Παρασκευή 18/9/20 στις 18.30 μπροστά από το δημαρχείο Ρόδου. Η Ένωση Γονέων Μαθητών Ρόδου με απόφαση της στηρίζει την κινητοποίηση μας για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

skyrodos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *