ροή ειδήσεων

Αντιδράσεις στην Τουρκία για την τεράστια ελληνική σημαία στο Καστελόριζο



Μιλούν για «ελληνική πρόκληση»
Η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας, εμβαδού 745 τ.μ και βάρους 200 κιλών, ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Καστελόριζο, ενόχλησε τους Τούρκους που έκαναν και πάλι λόγο για «ελληνικές προκλήσεις».

Η θέα της τεράστιας ελληνικής σημαίας, ήταν ορατή και στ’ απέναντι τουρκικά παράλια, με τον δήμαρχο της πόλης Κας Μουτλού Ουλουτά, να κάνει λόγο για «πρόκληση» παραμονή της Εθνικής Εορτής της 29ης Οκτωβρίου.


Η τουρκική ενημερωτική πύλη haberler.com, με τίτλο : «Δήμαρχος Κας : Προκαλούν με γιγαντιαία ελληνική σημαία στο Καστελόριζο», αναφέρει συγκεκριμένα : «Στο νησί Καστελόριζο που είναι το πλέον κοντινό χερσαίο κομμάτι της Ελλάδας προς την Τουρκία, σήμερα το πρωί αναρτήθηκε η σημαία της χώρας η οποία είναι ορατή από το Κας με γυμνό μάτι. Ο Μουτλού Ουλουτάς, δημαρχος του Κας, δήλωσε πως η ανάρτηση της γιγάντιας ελληνικής σημαίας στο λιμάνι του Καστελόριζου, κατά την προηγούμενη της 97ης επετείου της Γιορτής της Δημοκρατίας, είχε ως σκοπό την πρόκληση».




Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δήμαρχος Κας ισχυρίστηκε πως η ύψωση της τεράστιας ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο, είχε στόχο να επισκιάσει τις εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο δήμος για την 97η επέτειο της Ημέρας της Δημοκρατίας, μεταξύ αυτών και ο σχηματισμός της τουρκικής σημαίας με λέϊζερ. «Ο δήμαρχος Ουλουτας είπε πως θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις σχετικά με την 97η επέτειο.

Ο Ουλουτάς ανέφερε πως στο όρος Γκεντί Εφέ που είναι ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο, σήμερα και αύριο θα σχηματισθεί με λέιζερ η τουρκική σημαία και είπε: ” Επίσης στα πλαίσια των εορτασμών, θα υπάρξουν 17 βολές πυροβολικού. Πιστεύω πως επειδή άκουσαν για αυτές τις εκδηλώσεις έστησαν μια τέτοια σημαία στο λιμάνι του Καστελόριζου. Εμείς πάντοτε υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά και το δίκαιο. Πρέπει να τους ρωτήσει κάποιος γιατί το έκαναν αυτό. Επίσης όπως έγινε και στην Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου, θα γιορτάσουμε και την Γιορτή της Δημοκρατίας με 70 και τουρκικές σημαίες, όπως και στην επέτειο της Νίκης στις 30 Αυγούστου».


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *