ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα ακύρωσε στρατιωτικές ασκήσεις μετά από παρέμβαση του ΝΑΤΟ



Στόλτενμπεργκ: ''Ο μηχανισμός αποκλιμάκωσης λειτουργεί αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση''


Σε μία ''βόμβα'' προχώρησε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο οποίος ως γνωστόν, κάνει συνεχώς ''πλάτες'' στη Τουρκία.


Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του σε Ελληνικό ΜΜΕ δήλωσε τα εξής:

''Σημείωσε δε ότι με τον τωρινό μηχανισμό μειώθηκε η ένταση, περιορίστηκε γεωγραφικά και ακυρώθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις.''


Δηλαδή η Ελλάδα ακύρωσε ασκήσεις μετά από παρέμβαση του ΝΑΤΟ; Η Τουρκία από την άλλη τι ακριβώς έπραξε; Είχε επί 49 ημέρες το ''Oruc Reis'' εκανε ''βόλτες'' στο Καστελόριζο και η Αθήνα απλά παρακολουθούσε.


Θα πρέπει να μας δώσει μία απάντηση το Μ. Μαξίμου και να μας πει συγκεκριμένα, ποιες ασκήσεις ακυρώθηκαν, ή ποιες υπάρχουν στο πρόγραμμα να '΄παγώσουν''.

Αναλυτικά

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι ενημέρωσε τους Υπουργούς πως είναι έτοιμος να ενισχύσει τον μηχανισμό απεμπλοκής και αποφυγής ατυχημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και εξήγησε ότι πρέπει να διδαχθούμε από την εμπειρία και τα περιστατικά των δεκαετιών του 80 και του 90.


Όπως είπε τότε υπήρχε και πάλι ένταση. Σημείωσε δε ότι με τον τωρινό μηχανισμό μειώθηκε η ένταση, περιορίστηκε γεωγραφικά και ακυρώθηκαν στρατιωτικές ασκήσεις.

''Στο τέλος της ημέρας είναι θέμα πολιτικής βούλησης, επεσήμανε. Το ΝΑΤΟ θέλει να αποκλιμακώσει την ένταση γιατί ανησυχούμε για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο'', τόνισε ο Γενς Στόλτεμπεργκ.


Ξεκαθάρισε δε ότι ο μηχανισμός λειτουργεί, απευθύνεται όμως στο ένα κομμάτι του προβλήματος. Σε ό,τι αφορά την υποβόσκουσα διαφορά, επανέλαβε ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει τη μεσολάβηση που έχει αναλάβει η Γερμανία.

pentapostagma

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *