επικαιρότητα

Ρόδος: Συνταξιούχος τραπεζικός ζητά 100.000 ευρώ αποζημίωση από επιχειρηματίαΟ επιχειρηματίας είχε κατηγορήσει τον τραπεζικό για... κακουργηματική τοκογλυφία


Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία προσέφυγε ένας συνταξιούχος τραπεζικός κατά επιχειρηματία της Ρόδου διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για βλάβες που του προκάλεσε.

Ο συνταξιούχος τραπεζικός βρίσκεται σε έντονη αντιδικία με τον εναγόμενο από το έτος 2010 όταν εξέδωσε σε βάρος του δύο διαταγές πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για τα ποσά των 100.400 ευρώ και 33.200 ευρώ αντίστοιχα.Η έκδοση των διαταγών πληρωμής στηρίχθηκε σε ίσης αξίας 6 μεταχρονολογημένων επιταγών τις οποίες είχε εκδώσει ο εναγόμενος το έτος 2007 μαζί με άλλες 4 επιπλέον επιταγές αξίας 66.400 ευρώ σε διαταγή του τότε συνεταίρου του, λόγω της πώλησης σ’ αυτόν από τον τελευταίο των εταιρικών μεριδίων που είχε στην ομόρρυθμη εταιρεία τους.

Από την εταιρεία αυτή ο συνέταιρος αποχώρησε και ο ενάγων απέκτησε τις επιταγές με οπισθογράφηση το έτος 2007 για εξασφάλισή του, όταν του δάνεισε άτοκα το ποσό των 125.000 ευρώ για να τον διευκολύνει να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμη υποχρέωση που είχε σε τράπεζα.

Κατά των διαταγών πληρωμής ο εγκαλούμενος άσκησε δύο ανακοπές ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προβάλλοντας μεταξύ άλλων τον ψευδή ισχυρισμό ότι επρόκειτο τάχα για επιταγές «ευκολίας» τις οποίες εξέδωσε και παρέδωσε στον «παιδικό» του φίλο για να τις χρησιμοποιήσει προκειμένου να δανειοδοτηθεί με την προεξόφλησή τους ενώ στην πραγματικότητα ενσωμάτωναν το τίμημα της πώλησης προς αυτόν των εταιρικών μεριδίων του συνεταίρου του.

Διαβλέποντας, όπως τονίζει ο ενάγων, ότι η αιτίαση των δήθεν επιταγών «ευκολίας» δεν επρόκειτο να ευδοκιμήσει μεθόδευσε το φανταστικό σενάριο ότι ο τελευταίος απώλεσε τα σώματα των 6 επιταγών που του είχε παραδώσει με οπισθογράφηση ώστε να παρεμποδίσει την είσπραξή τους.

Όταν διαπίστωσε ότι το σενάριο της δήθεν «απώλειας» των επιταγών δεν επρόκειτο να ευδοκιμήσει υπέβαλε εναντίον του συνταξιούχου τραπεζικού έγκληση κατηγορώντας τον για τις πράξεις της απάτης ενώπιον Δικαστηρίου με ιδιαίτερα τεχνάσματα και κυρίως της κακουργηματικής τοκογλυφίας!

Μετά την υποβολή της έγκλησης κινήθηκε σε βάρος του ενάγοντος ποινική δίωξη και διατάχθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης γεγονός το οποίο έσπευσε και δημοσιοποίησε ο εναγόμενος.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικων Ρόδου με αμετάκλητο Βούλευμά του έκρινε ότι δεν έπρεπε να γίνει σε βάρος του συνταξιούχου τραπεζικού κατηγορία και έθεσε την εντελώς αβάσιμη έγκληση στο αρχείο.

Όπως είχε δικαίωμα κατεμήνυσε τον εναγόμενο για την έκδοση των 6 ακάλυπτων επιταγών που κατείχε με αποτέλεσμα να καταδικαστεί αμετάκλητα.

Μετά την εξέλιξη αυτή απέφυγε να καταμηνύσει τον αντίδικό του για ψευδή καταμήνυση για τον διασυρμό του και την ταλαιπωρία του και επεδίωξε πλέον την εκδίκαση των ανακοπών του στα Πολιτικά Δικαστήρια.
Οι ανακοπές αυτές που άσκησε ο εναγόμενος κατά των δύο διαταγών πληρωμής που εξέδωσε, απορρίφθηκαν με δύο οριστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κατά των οποίων ο εναγόμενος άσκησε εφέσεις ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου.

Δικάσιμος των εφέσεων αυτών ορίσθηκε η 15η Ιανουαρίου 2021. Παρά τη δικαίωσή του και την απαλλαγή του ο εναγόμενος, όπως τονίζει, επικαλέσθηκε και πάλι τα σενάρια ότι τάχα επρόκειτο για «επιταγές ευκολίας» για «προϊόν τοκογλυφικού δανεισμού», κλπ.

Κατά την εκδίκαση των εφέσεων που άσκησε ο εναγόμενος έλαβε αντίγραφα των γραπτών προτάσεων που κατέθεσε. Οπως τονίζει έμεινε εμβρόντητος και συγκλονισμένος από τη δόλια προσπάθειά του να τον χαρακτηρίσει και πάλι «τοκογλύφο».

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος.
lawandorder.gr
Πηγή: Εφημερίδα Ρόδου Δημοκρατική/Δαμιανός Αθανασίου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/1/21 11:54

    ΤΑ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΟΙ ΕΠΙΧΗΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΤΟΚΟΓΛΥΦΗ ΗΤΑΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.


Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα! Κάντε κλικ εδώ

Ακολουθήστε τα Παράπονα Ρόδου στο Google News! Κάντε κλικ εδώ

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: Είναι ζωντανός άγιος είμαι 48 χρόνων και στα 7 μου ένιωσα θαύμα πάνω μου το θυμάμαι σαν να έγινε χθες είναι άγιος (μάγκας) δυνατός όσο με έχει καλά ο Θεός θα προσπαθώ να είμαι πιστός στο τάγμα μου

mms

mms

βίντεο