επικαιρότητα

Νέα διάταξη για τα πρόστιμα του 2014 που θα είχαν… διαγραφεί!Χιλιάδες φορολογουμένοι ταλαιπωρούνται από το επιτελικό φιάσκο


Νέα διάταξη για τα πρόστιμα του 2014, που κανονικά έπρεπε να έχουν διαγραφεί!


Το… επιτελικό φιάσκο συνεχίζει να ταλαιπωρεί χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι είχαν την ατυχία να «μπλέξουν» με την Εφορία και το υπουργείο Οικονομικών, επειδή, το 2016, πίστεψαν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ότι θα δώσει παράταση στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014 (ΜΥΦ).

Μετά τις καταγγελίες φοροτεχνικών ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να αποστέλλονται «ραβασάκια» με πρόστιμα σε φορολογουμένους, η ΑΑΔΕ εξέδωσε νέα διάταξη με την οποία ξεκαθαρίζει πως διαγράφονται οριστικά τα πρόστιμα εκείνης της περιόδου. Είχε προηγηθεί το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», που καυτηρίαζε για μία ακόμα φορά το ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς ο ελεγκτικός μηχανισμός αναρτά πρόστιμα σε φορολογουμένους, τα οποία θα έπρεπε να έχει διαγράψει.

Αγώνας δρόμου

Μπροστά σε αυτό το αλαλούμ, όσοι έχουν εντοπίσει την προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXIS -πρόστιμα για τις ΜΥΦ του 2014- θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου μέχρι να διαγραφεί το ποσό.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, «οι καταστάσεις που υπεβλήθησαν το χρονικό διάστημα από 21/01/2016 έως και 25/01/2016 θεωρούνται εμπρόθεσμες και τυχόν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για το υπόψη χρονικό διάστημα (από 21/01/2016 έως και 25/01/2016) ακυρώνονται ή, εφόσον τα ποσά των προστίμων έχουν εισπραχθεί, συμψηφίζονται με βεβαιωμένες οφειλές. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν οφειλές, επιστρέφονται».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε φέρει νομοθετική διάταξη λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την οποία διέγραψε τα πρόστιμα τα οποία είχαν επιβληθεί σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις για εκπρόθεσμη υποβολή των ΜΥΦ την περίοδο από 21 έως 25 Ιανουαρίου 2016.

newsbreak

Σχόλια


Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα! Κάντε κλικ εδώ

Ακολουθήστε τα Παράπονα Ρόδου στο Google News! Κάντε κλικ εδώ

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: Είναι ζωντανός άγιος είμαι 48 χρόνων και στα 7 μου ένιωσα θαύμα πάνω μου το θυμάμαι σαν να έγινε χθες είναι άγιος (μάγκας) δυνατός όσο με έχει καλά ο Θεός θα προσπαθώ να είμαι πιστός στο τάγμα μου

mms

mms

βίντεο