ροή ειδήσεων

Νέα διάταξη για τα πρόστιμα του 2014 που θα είχαν… διαγραφεί!



Χιλιάδες φορολογουμένοι ταλαιπωρούνται από το επιτελικό φιάσκο


Νέα διάταξη για τα πρόστιμα του 2014, που κανονικά έπρεπε να έχουν διαγραφεί!


Το… επιτελικό φιάσκο συνεχίζει να ταλαιπωρεί χιλιάδες φορολογουμένους, οι οποίοι είχαν την ατυχία να «μπλέξουν» με την Εφορία και το υπουργείο Οικονομικών, επειδή, το 2016, πίστεψαν τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, ότι θα δώσει παράταση στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του 2014 (ΜΥΦ).

Μετά τις καταγγελίες φοροτεχνικών ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να αποστέλλονται «ραβασάκια» με πρόστιμα σε φορολογουμένους, η ΑΑΔΕ εξέδωσε νέα διάταξη με την οποία ξεκαθαρίζει πως διαγράφονται οριστικά τα πρόστιμα εκείνης της περιόδου. Είχε προηγηθεί το χθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», που καυτηρίαζε για μία ακόμα φορά το ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες επιχειρήσεις, καθώς ο ελεγκτικός μηχανισμός αναρτά πρόστιμα σε φορολογουμένους, τα οποία θα έπρεπε να έχει διαγράψει.

Αγώνας δρόμου

Μπροστά σε αυτό το αλαλούμ, όσοι έχουν εντοπίσει την προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXIS -πρόστιμα για τις ΜΥΦ του 2014- θα πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου μέχρι να διαγραφεί το ποσό.

Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, «οι καταστάσεις που υπεβλήθησαν το χρονικό διάστημα από 21/01/2016 έως και 25/01/2016 θεωρούνται εμπρόθεσμες και τυχόν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για το υπόψη χρονικό διάστημα (από 21/01/2016 έως και 25/01/2016) ακυρώνονται ή, εφόσον τα ποσά των προστίμων έχουν εισπραχθεί, συμψηφίζονται με βεβαιωμένες οφειλές. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν οφειλές, επιστρέφονται».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε φέρει νομοθετική διάταξη λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την οποία διέγραψε τα πρόστιμα τα οποία είχαν επιβληθεί σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις για εκπρόθεσμη υποβολή των ΜΥΦ την περίοδο από 21 έως 25 Ιανουαρίου 2016.

newsbreak

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *