ροή ειδήσεων

Ανοίγει από την Παρασκευή η πλατφόρμα εμβολιασμού για ηλικίες 80-84 ετών



Ξεκινούν από το απόγευμα της Παρασκευής οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας μεταξύ 80 και 84 ετών, σύμφωνα με τον Μ. Θεμιστοκλέους, γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, σήμερα έγιναν 13.318 εμβολιασμοί ενώ από τις 27 Δεκέμβρη μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει 123.177 εμβολιασμοί (δηλαδή στο 1,13% του πληθυσμού).

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμώνστα νησιά. Ειδικότερα, από την ερχόμενη Πέμπτη 28 Γενάρη, ξεκινά σε 12 νησιά με περισσότερους από 3.500 κατοίκους για τους άνω των 80 ετών (Σαλαμίνα, Σκόπελο, Θάσο, Μήλο, Πάρο, Μύκονο, Αίγινα, Πόρο, Άνδρο, Σπέτσες, Τήνο και Σκιάθο), από 10 Φλεβάρη στα 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 έως 3.500 κατοίκους για τους μόνιμους (Πάτμο, Ύδρα, Ιθάκη, Αμοργό, Σύμη, Κύθνο, Σκύρο, Σέριφο, Σαμοθράκη, Αστυπάλαια, Αλόννησο, Φούρνους, Σίφνο, Αντίπαρο, Κέα, Αγκρίστρι, Παξούς, Κάσο και Ίο). Τέλος, στις 27 Γενάρη ξεκινούν και τα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους με πρώτο το Καστελόριζο και αφορά όσους άνω των 18 ετών επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Από την πλευρά της, η Μίνα Γκάγκα, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ανέφερε ότι είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό επίπεδο και πως «μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του ιού» αλλά «αυτές ανταποκρίνονται στα εμβόλια» ενώ ο υπουργός Υγείας είπε πως οι μολύνσεις είναι σε έξαρση στις ηλικιακές ομάδες 45- 54 και 65 - 74 ετών, ότι ο μ.ο. των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα είναι στα 480 καθημερινά με περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε Δ. Αττική, Θάσο και Βοιωτία και πως πριν το εμβόλιο δεν υπήρχε κανένα άλλο μέσο αντιμετώπισης του κορονοϊού πλην των μέτρων ατομικής προστασίας.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *