ροή ειδήσεων

Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των βανδαλισμών στη Ρόδο



Διαστάσεις παίρνει το θέμα των βανδαλισμών στο νησί και στη μεσαιωνική πόλη


Ενέργειες για την οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου των βανδαλισμών δημόσιων κτηρίων στην πόλη της Ρόδου με την αναγραφή συνθημάτων, το οποίο έχει πάρει διαστάσεις «μάστιγας» το τελευταίο διάστημα, σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή Ρόδου από την περασμένη χρονιά, ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Πολεοδομίας, κ. Στέφανος Δράκος, χαρακτηρίζει το πρωτοφανές περιστατικό στη Μεσαιωνική Πόλη «απαράδεκτο και καταδικαστέο».

Σε φωτορεπορτάζ της τους προηγούμενους μήνες, με τίτλο «ο τοίχος είχε τη δική του…υστερία», «Η Ροδιακή» είχε αναδείξει το θέμα με τα συνθήματα στους (φρεσκοβαμμένους, πολλές φορές) τοίχους κτιρίων δημοσίας χρήσης όπως το γήπεδο του «Διαγόρα», το θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον», αγάλματα, ακόμα και σε καφάο και…όπου μπορεί να φανταστεί κανείς.

Μάλιστα, το θέμα αυτό, ειδικά το τελευταίο διάστημα, μετά και την αναγραφή νέων συνθημάτων στους φρεσκοβαμμένους, από τον Δήμο, τοίχους του σταδίου, φαίνεται να απασχολεί αρκετά τους συμπολίτες μας και τον Δήμο Ρόδου βέβαια που αναζητά τρόπους για την οριστική αποτροπή του φαινομένου.

Ουδείς, όμως, μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε στη Μεσαιωνική Πόλη, πάνω στα τείχη, στο γεφυράκι της πολυφωτογραφημένης πύλης Ντ’ Αμπουάζ και μια «ανάσα» από το Καστέλο!
Το γεγονός αυτό πραγματικά φάνηκε να σοκάρει την τοπική κοινωνία και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Από πλευράς του Δήμου, λοιπόν, οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής έχουν ήδη εξετάσει το θέμα και αναμένεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πάντως, ήδη έχει γίνει μελέτη από τη Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης ώστε να υπάρξει μία υπηρεσία «αντιγκράφιτι» που έχοντας τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό θα επεμβαίνει και θα αποκαθιστά τη ζημιά. Μάλιστα, υπάρχει και σχετική πρόβλεψη γι’ αυτό στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2021 με στόχο πάντα να περιορίσουν το φαινόμενο.

Θα πρέπει να επισημανθεί, βέβαια, ότι, όσο αφορά στη Μεσαιωνική Πόλη, το Μνημείο δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Εφορείας Αρχαιοτήτων η οποία αναμένεται να αποκαταστήσει άμεσα τον βανδαλισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο Δήμος, ήδη από το 2020 έψαχνε να βρει την τεχνοτροπία και τη μέθοδο με την οποία να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό. Όμως, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το κόστος που επωμίζεται ο Ροδίτης για την αποκατάσταση αυτών των βανδαλισμών είναι μεγάλο. Ειδικά για το τελευταίο περιστατικό στη Μεσαιωνική Πόλη, ο βαθμός δυσκολίας είναι πολλαπλάσιος καθώς απαιτούνται ειδικά υλικά κτλ. και γενικά η όλη διαδικασία κάθε φορά είναι κοστοβόρα.
lawandorder.gr
Πηγή: Εφημερίδα Ροδιακή

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/1/21 09:42

    ΚΟΛΟΠΑΙΔΑ ΕΤΩΝ 15-16-17

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/21 09:45

    ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΙ .ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΝΕ /ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/1/21 16:17

    Ευτυχώς που η εφορεία αρχαιοτήτων κινήθηκε γρήγορα και καθάρισε τους τοίχους στην παλιά πόλη!
    Άν ήταν ο Δήμος ακόμη θα εξέταζε τον τρόπο...φυσικά θα περίμενε να γίνει μελέτη και μετά θα έκανε διαγωνισμό ώστε να αναλάβει ιδιώτης τον καθαρισμό!
    ...και σίγουρα του χρόνου τέτοια εποχή ακόμη θα περιμέναμε να καθαριστούν!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν τρύπες από τις πλάκες που έσπασαν τόσο στην Σωκράτους όσο και έξω από το Παλάτι των ιπποτών!
    Είπατε κάτι κύριοι υπεύθυνοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *