ροή ειδήσεων

Σχέδιο για ψώνια με χρονόμετρο μέσω ειδικής εφαρμογής - Τι θα γίνει με το sms 13033


Η σκέψη της κυβέρνησης για να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms στο 13033


Τα διπλά και τριπλά sms 13033 και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Ερμού το Σάββατο (23/1) οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα βγαίνουν για ψώνια μέσα στο επιτρεπόμενο δίωρο.


Προκειμένου να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms και τα χαρτιά, υπάρχει η σκέψη της χρησιμοποίησης μιας εφαρμογής μέσω του κινητού τηλεφώνου, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με το σχέδιο που είναι στο τραπέζι, ο καταναλωτής θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο του μέσω του e-katanalotis. Με διαδικασίες που ακόμη είναι υπό συζήτηση, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή.

Με αυτήν, αλλά και με τον δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να βγει για τα ψώνια του αλλά στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο, το οποίο θα σταματά, όταν θα έχει συμπληρωθεί το προβλεπόμενο δίωρο. Η εφαρμογή θα ενεργοποιείται μόλις βγαίνει έξω για τα ψώνια και από τη στιγμή που το χρονόμετρο θα σταματά, αυτόματα θα είναι εκτεθειμένος στο πρόστιμο.

Μ' αυτό τον τρόπο, θα αποφεύγονται πονηριές, αν και το μεγάλο ζήτημα είναι πώς θα μπορεί να ελέγξει η εφαρμογή το πότε ο καταναλωτής θα ξεκινά τα ψώνια του, αν βεβαίως ο ίδιος δεν πατήσει το κουμπί της χρονομέτρησης.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι με ποιον τρόπο οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και κυρίως αυτοί που δεν έχουν γνώσεις επί της τεχνολογίας θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία, όταν καλά-καλά δεν έχουν τις βασικές γνώσεις επί των κινητών τηλεφώνων.


Εφόσον βεβαίως εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, θα πρέπει να υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στο sms στο 13033, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση πιθανώς να υπάρχουν αλλαγές και στη χρήση του κωδικου 2.

Ουρές και την Κυριακή


«Τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα, δεν συνωστιζόμαστε, παραμένουμε ασφαλείς...» Αυτό ήταν το μήνυμα που ακουγόταν συνεχώς από τα μεγάφωνα της Αστυνομίας στην Ερμού, όπου παρατηρήθηκε για μία ακόμα μέρα μεγάλος συνωστισμός. H πρώτη Κυριακή μετά από μήνες με ανοιχτά τα καταστήματα και οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γέμισαν από κόσμο. Αστυνομικοί επενέβαιναν στις ουρές ώστε να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις, καθώς οι εικόνες συνωστισμού ανησυχούν τους ειδικούς.

Αθήνα: Αδιανόητες εικόνες συνωστισμού για δεύτερη μέρα

Κυριακή απόγευμα με τα καταστήματα ανοιχτά και οι συνθήκες στους κεντρικούς και εμπορικούς δρόμους της Αθήνας μόνο κανονικές δεν είναι. Πολύς κόσμος, συνωστισμός και οι έλεγχοι της αστυνομίας πολλοί...

Το «έλα να δεις» και σήμερα στην αγορά της Θεσσαλονίκης


Πλήθος κόσμου βγήκε για ψώνια και σήμερα και στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης γέμισε από κόσμο κατά τη διάρκεια της μέρας σαν να μην υπάρχουν ο κορονοϊός και τα περιοριστικά μέτρα.

ethnos

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/1/21 15:03

    Να μας βάλετε και εφαρμογή για πόσο χρόνο θα κάνουμε sex ώστε να μας φορολογείτε μλκες!!!!!!!!!!!!!
    Προσωπικά μέχρι τώρα πρόσεχα δεν έβγαινα πολύ έξω αλλά μόλις τολμήσουν και το κάνουν θα είμαι έξω όλη την ώρα με χαρτιά μλκες και όχι κινητό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Να δω τι θα κάνετε τότε....
    Άντε γιατί το έχετε παρακάνει πουτ@νας τέκνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/21 19:53

      Φίλε καλά να πάθεις, μάσησες και εσύ το κουτοχορτο και τους εδώσες δύναμη. Ποια μέτρα; Ούτε ένα λεπτό προσωπικά δεν τα κράτησα. Ούτε εγώ ούτε το (σιναφι) μου... Διάβασε που το πάνε, μην μασάς, θα περάσουν χρόνια αν τους αφήσουμε, και βγες γιατί ο εγκλεισμός δημιουργεί αλλά προβλήματα...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος26/1/21 09:52

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΕΛΙΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΣΗ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΚΤΟΡΕΙΑ ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΙΝΟ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΑΤΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *