ροή ειδήσεων

Δήμαρχος Καλυμνίων προς Μητροπολίτη Λέρου: Δεν συμφωνούμε πάντα με τους χειρισμούς σας



Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου και του Δημάρχου Καλυμνίων κ. Δημήτρη Διακομιχάλη όσον αφορά την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί.

Με επιστολή που φέρει σημερινή ημερομηνία 23 Φεβρουαρίου 2021,ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης δίνει συνέχεια και απάντηση στην χθεσινή επιστολή του Μητροπολίτη κ. Παισίου στην οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του και την έκπληξη για τις δηλώσεις του Δημάρχου.

Επίσης ο Μητροπολίτης Παϊσιος έκανε αναφορά στη στάση του Δημάρχου ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες στον Μητροπολίτη μέσω των Μμε, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Με εκπλήσσει όμως κ. Δήμαρχε, σας ομολογώ, η όλη στάσις σας απέναντί μου, οσάκις βγαίνετε εις τα μέσα ενημερώσεως σχετικά με το θέμα, το οποίον δυστυχώς απασχολεί το νησί μας, του Κορωνοϊού, πάντοτε προσπαθείτε να εκθέσετε την ταπεινότητά μου, ότι «ο Μητροπολίτης και ο Μητροπολίτης φταίει για όλα». Μα κ. Δήμαρχε προς Θεού, ο Μητροπολίτης διοικεί αυτό το ευλογημένον νησί, τέλος πάντων;”

Στην σημερινή πιστολή του προς τον Μητροπολίτη Παϊσιο ο Δήμαρχος Καλυμνίων αναφέρει μεταξύ άλλων; “Με όλο το σεβασμό, την αγάπη και την εκτίμηση στο πρόσωπό σας, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω λακωνικά στην ανοικτή επιστολή σας με ημερομηνία 22-2-2021, σημειώνοντας ότι δεν αξιολογήσατε σωστά το δελτίο τύπου που εξέδωσα, σε συνέχεια αυτού του Ιερού Κλήρου, ούτε αξιολογείτε αντικειμενικά τις δημόσιες παρεμβάσεις μου στα ΜΜΕ τη στιγμή που συμβαίνει στο νησί αυτή η έξαρση κρουσμάτων”.

“Γνωρίζετε ότι ανέλαβα την πολιτική ευθύνη δημόσια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί με τα τόσα κρούσματα, ανεξάρτητα ότι επί της ουσίας δεν μπορεί να ευθύνεται ο δήμαρχος, όταν δεν εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα παρά την συνεχείς εκκλήσεις, από τον πληθυσμό” τονίζει σε άλλο σημείο ο Δήμαρχος.

Σας διαφεύγει της προσοχής, συνεχίζει ο κ. Διακομιχάλης, ότι δεν μίλησα για το σχεδιασμό αλλά ανέφερα ότι δεν συμφωνούμε πάντα με τους χειρισμούς, “Άλλωστε το αποτέλεσμα αποδεικνύει του λόγου το αληθές για το πως νόσησαν ιερείς, ιεροψάλτες, μέρος του εκκλησιάσματος, τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις από αυτές που ιχνηλάτηθηκαν”.

“Σε κάθε περίπτωση εάν αισθάνεται προσβεβλημένος για την φράση, ότι σε κάποιες περιπτώσεις διαφωνούμε με τους χειρισμούς, τότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη” σημειώνει.

“Πάντως η έκκληση του ιερού κλήρου του νησιού μας για την τήρηση και εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως τα προτείνουν οι επιστήμονες κι εντός του χώρου των εκκλησιών, επιβεβαιώνει την πραγματικότητα” επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Διακομιχάλης.

Πηγή: kalymnos-news.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *