Η Αλ Κάιντα επιστρέφει με νέο ηγέτη και απειλεί ακόμη και με νέους Δίδυμους Πύργους!Ο Σαΐφ αλ-Αντέλ είναι ικανός να επιτύχει τη συγχώνευση του ISIS με την Αλ Κάιντα

Η Αλ Κάιντα είναι στα πρόθυρα να γίνει το ίδιο επικίνδυνη με την περίοδο των χτυπημάτων στους Δίδυμους Πύργους!

Αυτή είναι η προειδοποίηση ειδικού σε θέματα τρομοκρατίας, που αποδίδει την ενίσχυση της οργάνωσης στον νέο της ηγέτη, γνωστό με το παρατσούκλι «Το ξίφος της εκδίκησης». Ο Σαΐφ αλ-Αντέλ από την Αίγυπτο έχει αρχίσει μια κολοσσιαία επιχείρηση επιστράτευσης ορδών μαχητών του ISIS.

Ο πρώην στρατηγός περιγράφεται ως ένας «ευφυέστατος και ανελέητος» μετρ της στρατηγικής που αναμένεται να πάρει τα ηνία από τον Αϊμάν Ζαουαχάρι. Ο στρατηγός Ρίτσαρντ Κεμπ, ένας από τους κορυφαίους Βρετανούς ειδικούς σε θέματα τρομοκρατίας, δήλωσε στην «Daily Mirror» ότι σε σύγκριση με τον Ζαουαχάρι πιθανότατα θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός ηγέτης «τουλάχιστον επιπέδου Μπιν Λάντεν».

«Όχι μόνο θα είναι το νέο αφεντικό της Αλ Κάιντα, αλλά μπορεί επίσης να ελκύσει μέλη του ISIS να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα ή να οδηγήσει σ’ ένα είδος συγχώνευσης μεταξύ των δύο», λέει χαρακτηριστικά για τις δύο οργανώσεις που, όπως επισημαίνει, έτσι κι αλλιώς ήδη συνεργάζονται.

Ο συνταγματάρχης Κεμπ φοβάται ότι ο Σαΐφ είναι ικανός να αναζωογονήσει τις ομάδες των οργανώσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ φοβάται και τον ρόλο του Ιράν, καθώς η Τεχεράνη μπορεί να δραστηριοποιήσει αυτά τα δίκτυα για να εκδικηθεί τις ΗΠΑ, χωρίς να χρειαστεί να αναλάβει την ευθύνη.

newsbreak

Σχόλια


Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα! εδώ

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση! εδώ

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: σε λιγες μερες η πραγματικη αληθεια που εδιωξαν τους λαθρο απο τα σφαγεια... δεν φανταζεστε

mms

mms

βίντεο