ροή ειδήσεων

Lockdown: Τα νέα μέτρα για περιορισμό κινητικότητας -Τι αλλάζει σε SMS στους κωδικούς 2,4 και 6

 

Οι ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα , από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Είναι ειλημμένη απόφαση πλέον ότι με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου υγείας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει νέα μέτρα το απόγευμα προκειμένου αν αντιμετωπιστεί η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και να περιοριστεί η κινητικότητα των πολιτών ειδικά στις κόκκινες περιοχές.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα , από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση δεν προσανατολίζεται σε πρώτη φάση σε γενικευμένο αυστηρό lockdown πανελλαδικά, αλλά δεν αποκλείεται να ενταχθούν στο κόκκινο και άλλες πόλεις με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Πάντως αναφορικά με την κίνηση κυκλοφορία με SMS αλλαγές θα υπάρξουν και αυτές θα αφορούν εκτός το νούμερο 6 και το νούμερο 4 και 2

Στο νούμερο 6 που αφορά μετακίνηση για σωματική άσκηση και βόλτα με κατοικίδιο η λεγόμενη εποχούμενη κίνηση, αυτή θα γίνεται αποκλειστικά με τα πόδια και χωρίς τη χρήση ΙΧ ή μοτοσυκλέτας.

Στο νούμερο 2 που αφορά τη μετακίνηση σε καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, δεν αποκλείεται να μπει περιορισμός χιλιομετρικής απόσταση, με βάση το τόπο κατοικίας που είναι δηλωμένο το κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, αναφορικά με το νούμερο 4 που αφορά τη βοήθεια σε άτομα που χρήζουν ανάγκη, θα σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θα πραγματοποιούν δειγματοληπτικό έλεγχο, ενώ δεν αποκλείεται και σε κάποιος περιπτώσεις ο αστυνομικός να συνοδεύει το άτομο προκειμένου να διαπιστώνει ότι μεταβαίνει όντως σε πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια.

Πηγή: skai.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *