ροή ειδήσεων

Lockdown: Γενικό απαγορευτικό από την Πέμπτη – Τι προτείνουν οι ειδικοί – Σήμερα οι αποφάσεις



Πανικός στην κυβέρνηση, έκρηξη κρουσμάτων και ασυμφωνία μεταξύ των λοιμωξιολόγων είναι το «κάδρο» που συνθέτει το παζλ των τελευταίων ημερών. Σήμερα θα παρθούν οι κρίσιμες αποφάσεις, με αυστηρότερα μέτρα, όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Επικράτεια.

Σήμερα (3/3) στις 11.00 θα συνεδριάσει η Επιτροπή σε πλήρη σύνθεση, προκειμένου να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις το απόγευμα από την κυβέρνηση, η οποία και θα επιβάλλει νέα, επιπρόσθετα, σκληρά μέτρα.

Μπορεί οι έννοιες του σκληρού lockdown και των απαγορεύσεων κυκλοφορίας να έχουν χάσει την αξιοπιστία τους, καθώς η «τακτική του ακορντεόν» και έχει πλήξει την τσέπη των Ελλήνων και τη ψυχολογία τους, αλλά και δεν έχει φέρει μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.

Δεν ομοφωνεί η Επιτροπή

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, λοιμωξιολόγοι και ειδικοί έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες. Στην ομάδα όσων ισχυρίζονται ότι πρέπει να τα κλείσουμε όλα και να μην κυκλοφορεί κανείς, και στην ομάδα εκείνων που λένε να ανοίξουν εστίαση, λιανεμπόριο και σχολεία με μέτρα.


Αυτό όμως που θα κυριαρχήσει στη σημερινή συζήτηση, δεν είναι άλλο από την καθίζηση της ελληνικής οικονομίας, και η επιμονή της κυβέρνησης να ανοίξει την εβδομάδα 16/3-19/3 -σε οποιαδήποτε μορφή- το λιανεμπόριο, αφού το κλείσιμο στοιχίζει 200 εκ. ευρώ κάθε εβδομάδα!

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα «κάντε ό,τι θέλετε, πάρτε όσο αυστηρότερα μέτρα θέλετε, βρείτε μου τη λύση γιατί εγώ πρέπει να ανοίξω την οικονομία σε 15 μέρες»! Έτσι, οι επιστήμονες θα πρέπει να βρουν ένα σχέδιο, που θα αποδώσει απτά αποτελέσματα, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Τα μέτρα που θα τεθούν επί τάπητος:
απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους
θα εξαιρούνται σώματα ασφαλείας και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων
κυκλοφορία αυστηρά για φαρμακεία, νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ
άσκηση μόνο για δυο φορές την ημέρα
άσκηση χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου
εξετάζεται αν θα διατηρηθεί η παροχή βοήθειας (κωδικός 4) και υπό ποια μορφή
αύξηση τηλεργασίας
εντατικοί έλεγχοι και επιβολή προστίμων
απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα τα Σαββατοκύριακα, καθώς έχει διαπιστωθεί συνωστισμός στα σούπερ-μάρκετ τα Σάββατα και βόλτες του κόσμου τις Κυριακές

απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο για την Αττική

Πελώνη: Στο τραπέζι οι αλλαγές στον κωδικό 6 – Μετακινήσεις με τα πόδια

Προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων ανέφερε μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Για τις αλλαγές στις μετακινήσεις με τον κωδικό 6 και το lockdown, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι στο τραπέζι υπάρχει μία πρόταση, ο κωδικός 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο, γιατί γίνεται σε πολλές περιπτώσεις κατάχρηση.
Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα της «καραντίνας πάνω στην καραντίνα», και όμως:
δεν μειώθηκαν τα κρούσματα
αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία
αυξήθηκαν οι διασωληνώσεις

Δερμιτζάκης: «Ή σκληρό lockdown που θα εφαρμοστεί, ή πάμε σε άλλη στρατηγική»

Την εκτίμηση πως η εφαρμογή ενός σκληρότερου lockdown δεν είναι η λύση στο γεγονός ότι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε τα μέτρα κατά του κορωνοιού, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης .

«Επειδή ο ασθενής είναι σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούμε να παίρνουμε πολλά ρίσκα. Αυτή τη στιγμή η αύξηση της δόση κατά τη γνώμη μου δεν θα δουλέψει» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι πιστεύει κάτι τέτοιο όχι επειδή θεωρητικά το πιο σκληρό lockdown δεν είναι καλή λύση αλλά επειδή στην πράξη δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί.

«Tα πράγματα είναι σαν να έχουμε έναν ασθενή στο νοσοκομείο. Του δίναμε ένα φάρμακο το οποίο παλιά μπορούσε να τον βοηθήσει, τώρα το φάρμακο δεν δουλεύει, έχουμε δύο επιλογές λοιπόν. Ή θα αυξήσουμε την δόση του φαρμάκου, ή θα αλλάξουμε το φάρμακο», συνόψισε δίνοντας μια παρομοίωση αναφορικά με το ζήτημα του ότι τα μέτρα κατά του κορωνοιού δεν φαίνεται να αποδίδουν.

Ο κ. Δερμιτζάκης εξήγησε δηλαδή πως ή θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα πολύ πιο αυστηρό lockdown, αλλά να εφαρμοστεί και να μπορέσουμε να ελέγξουμε ακόμη και αυτούς που δεν έχουν διάθεση να το εφαρμόσουν ή θα προχωρήσουμε σε μια εντελώς άλλη στρατηγική.

«Δεν υπάρχει άλλη επιλογή» τόνισε και πρόσθεσε πως αυτό είναι ένα δίλημμα που δεν ξέρουμε πως θα δουλέψει. Σύμφωνα με τον καθηγητή εάν και εφόσον αποφασιστεί η πρακτική του «σκληρότερου lockdown» πρέπει να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς σημαίνει αυτό, και αυτή η λύση να δουλέψει. «Δεν μπορώ να σας πω, πως θα σταματήσουν κάποιοι νέοι να κάνουν πάρτι ή κάποιοι να βγαίνουν έξω και να πηγαίνουν από το ένα μέρος της Αθήνας στο άλλο».

newsbreak

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/3/21 14:26

    Ναι ηλίθιοι μετακινήσεις με τα πόδια αλλά τέλη κυκλοφορίας πληρωμένα κανονικά γαμώ τα πτυχία σας βόδια θελετε να καταργήσετε την παροχή βοήθειας και αύτοι οι άνθρωποι τι θα γίνουν βρε νουμερα? μαζέυετε τους έλληνες μέσα και όλοι οι επενδυτές κυκλοφορούν ελεύθεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/3/21 15:06

      H NΔ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΠΟΤΕ

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/3/21 22:08

    Άσε τους βλάκες να κοιμούνται όρθιοι. Αυτοί νομίζουν ακόμα ότι θα πεθάνουν.. ε λοιπόν σας το ευχόμαστε να ζήσουμε οι υπόλοιποι ελεύθεροι. Προδότες των νέων γενεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/3/21 17:16

      Θα σε ρτει και σένα το κάρμα που κάεσαι και κάμνεις μας τον εξυπνιάκια αρνητή του πλεχτρολογίου.

      Συνέρθετε με τις παλαιοσυνομοιολογίες και τα μυθεύματα γιάματις στο τέλος σας εβλέπω ντρίρλα μέσα στο Δαφνί.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *