ροή ειδήσεων

Γρηγόρης Τάσιος: Η πλειονότητα των ξενοδοχείων θα ανοίξει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου



Στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν Πολιτεία και επιχειρήσεις για να επανεκκινήσει ο τουρισμός με ασφάλεια, καθώς διανύουμε τη δεύτερη χρονιά covid, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στην εκπομπή “Ειδικές Αποστολές live” της ΕΡΤ1 και τον Φάνη Παπαθανασίου.

“Το τουριστικό πακέτο θα είναι έτοιμο στις 14 Μαΐου, αλλά το ζήτημα είναι να έχουμε το “πράσινο” χρώμα στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, όλα εξαρτώνται από αυτό και από τη ροή των εμβολιασμών. Είναι ένας διαρκής αγώνας η επανεκκίνηση του τουρισμού και ελπίζουμε να έχουμε κρατήσεις και αφίξεις. Εύχομαι η κατάσταση να βελτιωθεί, γιατί διαφορετικά, θα δούμε τα “κόκκινα δεδομένα” του χάρτη και στα οικονομικά μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το Πάσχα, εκτίμησε πως θα υπάρξει μικρή κινητικότητα κυρίως από ελάχιστους Βαλκάνιους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να επισκεφτούν οδικώς περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, πρόσθεσε όμως ότι η πλειονότητα των ξενοδοχείων θα ανοίξει το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να υπάρχει καλύτερη ροή στις κρατήσεις. Χαρακτήρισε δε, θετικό το γεγονός ότι η χώρα μας υποδέχεται από χθες – χωρίς καραντίνα και υπό την προϋπόθεση να έχουν εμβολιαστεί ή να διαθέτουν αρνητικό τεστ – επισκέπτες από την ΕΕ και άλλα κράτη, ενώ σημείωσε ότι οι Ολλανδοί τουρίστες της Ρόδου είχαν μια “καλή εμπειρία και μπορούν να γίνουν οι πρεσβευτές μας στο εξωτερικό”.

“Η Ελλάδα είναι ενιαίος προορισμός και δεν έχει αξία να συζητάμε μόνο για τα covid free νησιά. Ευελπιστούμε σε καλύτερη σεζόν από τον Ιούλιο σε σχέση με την περσινή χρονιά, αλλά όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας και από το ποσοστό των εμβολιασμένων τόσο στη χώρα μας, όσο και στις χώρες προέλευσης”, κατέληξε.

tornosnews

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *