ροή ειδήσεων

Γ. Ματσίγκος: Λιγοστές κρατήσεις για τη Ρόδο και έντονος προβληματισμός -“Χαμένοι” μήνες Μάιος – Ιούνιος



Παραμένουν εξαιρετικά χαμηλές οι κρατήσεις για τη Ρόδο, ειδικά για τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο, σε ένα κλίμα αβεβαιότητας για τη φετινή τουριστική σεζόν, με διάχυτη την ανησυχία για την επανεκκίνηση, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργος Ματσίγκος.



Μάλιστα από την 15η Μαίου που θα ανοίξει ο Τουρισμός -μετά από πολύμηνη απραξία- και μέχρι τον Ιούνιο είναι λίγα τα αεροπλάνα που θα προσγειωθούν στη Ρόδο και με χαμηλές πληρότητες όλα τα τσάρτερ, τόνισε χαρακτηριστικά. “Αναμένεται λίγος κόσμος τον Μάιο και το ίδιο χαμηλές είναι οι κρατήσεις και για τον Ιούνιο. Εκτιμώ ότι από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει δυναμικά ο Τουρισμός και θα πάμε καλύτερα από πέρυσι. Τα αεροπλάνα βέβαια είναι πολύ περισσότερα απ’ ότι η ζήτηση. Υπάρχει συνεργασία όλων των Τουρ Οπερέιτορς, το ζητούμενο βεβαίως είναι να υπάρξει ζήτηση και από τον καταναλωτή…”, σημείωσε σχετικά.

Οι κρατήσεις είναι πολύ λίγες μέχρι τώρα, καθώς γενικά ο τουριστικός χώρος εμφανίζεται «παγωμένος» και σε καμία περίπτωση δεν έχει βρει τον προ κορωνοϊού βηματισμό του. Επίσης επικρατεί ασάφεια για τη στάση, που θα τηρήσουν οι κυβερνήσεις κρίσιμων για την Ελλάδα τουριστικών αγορών (Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία κλπ) σε σχέση με τα ταξίδια στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, πιθανότατα και φέτος να προωθηθεί στις χώρες αυτές, όπως και ευρύτερα, ο εσωτερικός τουρισμός για υγειονομικούς και οικονομικούς λόγους.

Ο κ. Ματσίγκος πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι ακόμη στον “αέρα” οι τουριστικές αγορές της Ρωσίας και του Ισραήλ, ενώ η σκανδιναβική αγορά πάει πίσω, με ταξίδια μετά τον Αύγουστο. Πρόσθεσε δε ότι είναι αποτρεπτικό για τους ταξιδιώτες το γεγονός ότι θα πρέπει να καταβάλουν 200 ευρώ για να κάνουν μοριακό τεστ πριν την αναχώρησή τους, αλλά και κατά την επιστροφή στη χώρα τους. “Αυτό είναι αποτρεπτικό για να κλείσει κάποιος τις διακοπές του. Το μοριακό τεστ κοστίζει πάνω από 100 ευρώ στις περισσότερες χώρες και αυτό θα πρέπει να το κάνουν και κατά την αναχώρηση προς την πατρίδα τους, με το απαραίτητο πιστοποιητικό βεβαίωσης”, υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα λειτουργήσουν με το άνοιγμα της σεζόν στις 15 Μαίου, αλλά σε μεταγενέστερες ημερομηνίες, αφού δεν θα έχουν κόσμο για να γεμίσουν.

Συμπερασματικά, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η φετινή τουριστική σεζόν ελάχιστα θα θυμίζει αυτή του λαμπρού 2019 και περισσότερο θα παραπέμπει σε εκείνη του 2020, προσδοκώντας καλύτερα αποτελέσματα.

skyrodos

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *