Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοίΗ καθηγήτρια Αθηνά Λινού προτείνει να γίνουν μοριακά τεστ σε μαθητές που βρέθηκαν αρνητικοί στα self test


Στο άνοιγμα των Λυκείων με δύο self test αυτή την εβδομάδα για μαθητές και καθηγητές αναφέρθηκε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Για την επιδημιολογική εικόνα από τα κρούσματα που δηλώθηκαν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η Αθηνά Λινού υποστήριξε ότι είναι βελτιωμένη. Ωστόσο, τόνισε το ενδεχόμενο «η μεθοδολογία των κατ’ οίκον τεστ» να έχει ψευδή αποτελέσματα.


Επεσήμανε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν θετικοί να μην κινδυνέψουν να γίνουν αντικείμενο ρατσισμού.


Σε ερώτηση αν θα μπορούσαν τα self test να αποτελέσουν έναν οδηγό για τo σταδιακό άνοιγμα της εστίασης, αλλά και των μετατακινήσεων από νομό σε νομό, η Αθηνά Λινού πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας να πάρει ένα τυχαίο δείγμα από τους μαθητές που δήλωσαν αρνητικοί και να επαναλάβει την εξέτασή τους με μοριακό τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι τα self test είναι αξιόπιστα.


AstraZeneca: Ο κίνδυνος να μην εμβολιαστούν είναι μεγαλύτερος


Για τη δυσπιστία και τον φόβο που εκφράζει μερίδα πολιτών σε σχέση με την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca, δήλωσε πως οι πολίτες έπρεπε να ενημερωθούν εξ αρχής με ειλικρίνεια για το χαμηλό ποσοστό επιπλοκών.


«Ο κίνδυνος του να μην εμβολιαστούν και να χάσουμε τη ζωή μας είναι μεγαλύτερος από τον κίνδυνο που θα προκύψει αν παρουσιαστεί κάποια παρενέργεια», είπε η Αθηνά Λινού.

alfavita

Σχόλια


Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟ-ΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

mms

mms

βίντεο