ροή ειδήσεων

Αυξήθηκαν οι πλούσιοι παρά την πανδημία – Δείτε ποιοι είναι οι «κροίσοι»



Οι πλούσιοι αυξάνονται και πληθύνονται παρά την πανδημία. Τι και αν ο πλανήτης αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες κρίσεις των τελευταίων ετών – με τραγικά νούμερα ως προς τα θύματα – η λίστα του Forbes “μεγάλωσε” φέτος και ο αριθμός των “κροίσων” εκτοξεύθηκε στον αριθμό ρεκόρ 2.755 το 2021, δηλαδή 660 περισσότεροι από πέρσι. Η συνολική περιουσία ανέρχεται στα 13,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, από 8 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ η περιουσία των πλουσιότερων παγκοσμίως έχει αυξηθεί πάνω από 5 τρισ. δολάρια.

Τα άτομα που κατάφεραν να εισέλθουν για πρώτη φορά στη λίστα είναι 493 άτομα, που σημαίνει ότι κάθε 17 ώρες “δημιουργείται” ένας ακόμη δισεκατομμυριούχος.Ως προς τη γεωγραφική κατανομή, οι 210 προέρχονται από την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ και οι 98 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes, 328 είναι ο αριθμός των γυναικών δισεκατομμυριούχων (12% του συνόλου), ενώ το ποσοστό των αυτοδημιούργητων δισεκατομμυριούχων ανέρχεται στο 72% – που είναι ρεκόρ- από το 70% το 2020 και 49$ το 2021.

Μεγάλες ανατροπές ως προς τους πλουσιότερους δεν έχουμε φέτος. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Τζεφ Μπέζος της Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Γη, με περιουσία 177 δισ. σολαρίων η οποία αυξήθηκε κατά 64 δισ. ευρώ. Στην δεύτερη θέση είναι ο Έλον Μασκ της Tesla με περιουσιακά στοιχεία ύψους 151 δισ. Ευρώ, η οποία αυξήθηκε στα 126,4 δισ. δολαρίων σε σχέση με πέρυσι και αυτό χάρη στο άλμα ράλι της μετοχής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Ακολουθεί ο Μπερνάρντ Αρνό της LVMH, που διαθέτει τα ακριβά brands, όπως Luis Vuitton, Christian Dior, Sephora κ.α.

Η περιουσία του ανέρχεται σε 150 δισ. Ευρώ αυξημένη από τα 76 δισ. ευρώ το 2020. Στη συνέχεια είναι ο Μπιλ Γκέιτς της Microsoft με 124 δισ. Δολάρια, ο Μαρκ Ζούγκερμπεργκ της Facebook με 97 δισ. Δολάρια, Ο επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ (Berkshire Hathaway) με 96 δισ. Δολάρια, ο Λάρι Έλισον της Oracle με 93 δισ. Δολάρια, ο Λάρι Πέιτζ (Google) με 91,5 δισ. Δολάρια και ο Σεργκέι Μπριν (Google) με 89 δισ. Δολάρια.

in.gr


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *