ροή ειδήσεων

Τουρίστας αποκαλύπτει πώς περνάει στο "πείραμα" της Ρόδου



Ένας από τους τουρίστες που έφτασαν την Δευτέρα, από την Ολλανδία στη Ρόδο, στο πλαίσιο πειράματος ταξιδιωτικού γραφείου για το κατά πόσον είναι εφικτός ο τουρισμός εν μέσω πανδημίας, μιλάει στο Sputnik.
O Max Groote είναι κομμωτής Hairstylist και ιδιοκτήτης του Salonconcept στην Ολλανδία. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα και συμμετέχει στο «πείραμα» της Ρόδου.
Ο Max μιλάει στο Sputnik για τις διακοπές του στη χώρα μας, που σίγουρα δεν θυμίζουν σε τίποτα, όσες μπορεί να έκανε τα προηγούμενα χρόνια με ατελείωτες βόλτες στα σοκάκια της παλιάς πόλης, λαχταριστούς μεζέδες στις ταβέρνες του νησιού και αχαλίνωτη διασκέδαση στα μπαράκια που έμεναν ανοιχτά μέχρι το πρωί.



Αυτή τη φορά είναι κλεισμένος μέσα στο ξενοδοχείο και απολαμβάνει τις διακοπές του χωρίς να βγαίνει έξω. Και μπορεί για κάποιους αυτό να φαίνεται «βαρύ», ωστόσο ο ίδιος τονίζει ότι δεν είναι κάτι δύσκολο και πως τον χαλαρώνει.

Μιλώντας μαζί του, μας εξηγεί πώς «τσουλάει» το «πείραμα» της Ρόδου. «Περνάμε ωραία, απολαμβάνουμε το ξενοδοχείο και απλά χαλαρώνουμε».
Όπως μας λέει, δεν θεωρεί πως είναι κάτι δύσκολο γι’ αυτόν που είναι κλεισμένοι στο ξενοδοχείο για όλο το χρονικό διάστημα των διακοπών τους, χωρίς αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι θα ήθελαν να βγουν έξω από αυτό, «αλλά δεν είναι κάτι που μπορούν να το επιλέξουν».
Ο Max μας εξηγεί ότι δήλωσε συμμετοχή μέσω ενός φίλου του που ρωτήθηκε για να συμμετάσχει και αποφάσισε να τον ακολουθήσει κι ο ίδιος.

«Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια φούσκα» υπογραμμίζει και καταλήγει λέγοντας, ότι η κατάσταση στην Ολλανδία «είναι εντάξει» ενώ για την Ελλάδα «δεν ακούγεται τίποτα» όσον αφορά την κατάσταση με την πανδημία και απλώς «αποδεχόμαστε αυτές τις διακοπές».

Το «πείραμα» της Ρόδου
Αξίζει κάπου εδώ να εξηγήσουμε τι είναι το περιβόητο «πείραμα» της Ρόδου.

Όλα ξεκίνησαν όταν 189 Ολλανδοί τουρίστες ηλικίας 18 έως 70 ετών, έφθασαν το απόγευμα της Δευτέρας (12/04) για να συμμετάσχουν στο ειδικό πρόγραμμα της Sunweb, σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση για «διακοπές υπό δοκιμή».
Καθένας από τους Ολλανδούς τουρίστες θα έχει δύο συνοδούς. Όλοι έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ τρεις ημέρες πριν το ταξίδι προς τη Ρόδο με αρνητικό αποτέλεσμα.
Επίσης, την ημέρα της αναχώρησης θα υποβάλλονταν και σε rapid test, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν, ενώ τρεις ημέρες πριν την αναχώρηση από τη Ρόδο θα υποβληθούν και πάλι σε μοριακό τεστ.


Οι 189 Ολλανδοί τουρίστες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στους κοινόχρηστους χώρους του Mitsis Grand Hotel που θα τους φιλοξενήσει για μία εβδομάδα και όπου ενδεχομένως θα υπάρχουν και κάποιες μικρές εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία τους.

Στο ξενοδοχείο δεν θα υπάρχουν άλλοι επισκέπτες ενώ θα τηρούνται οι οδηγίες και τα μέτρα που προβλέπουν τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό.
Σημειώνεται ότι το πακέτο διακοπών κοστίζει σε κάθε συμμετέχοντα 399 ευρώ για οκταήμερες διακοπές all-inclusive.

sputniknews

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/4/21 10:44

    MAX ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ ΦΕΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΑΣΕ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΚΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/21 23:08

    Σίγουρα έγκυρη η γνώμη του κατά πάσα πιθανότητα Λοατκι κομμωτή Μαξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/4/21 08:16

    Max Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *