ροή ειδήσεων

Καταστρέφουν την ελληνική μελισσοκομία προς όφελος απατεώνων!



Τρομερές καταγγελίες από τους έλληνες παραγωγούς!


Αντί να ενισχύσουμε την πρωτογενή παραγωγή, Που είναι η πραγματική παραγωγή πλούτου για την χώρα, νομοθετούμε προς όφελος εισαγωγέων, που καταστρέφουν την τοπική παραγωγή και γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ με φτηνά σκουπίδια, πολλές φορές όπως έχει αποδειχθεί, νοθευμένα!
Οι επιχειρήσεις που εισάγουν άγνωστης προέλευσης φθηνό «μέλι», το αναμιγνύουν με επικίνδυνα χρώματα και το ελληνοποιούν, τιμωρούνται μόνο με πρόστιμο. Ο παραγωγός όμως για «διαδικαστικούς λόγους δηλώσεων» δε θα μπορεί να παράξει!

Δείτε τι καταγγέλλουν οι έλληνες μελισσοκόμοι:

Με την δημοσίευση του κατάπτυστου και χυδαίου ΦΕΚ Τεύχος B’ 1560/17.04.2021 θεσπίζεται το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, το οποίο αν εφαρμοστεί στην πράξη θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελληνικής μελισσοκομίας.

Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα του μελισσοκόμου, ορίζονται και αντιμετωπίζονται πλέον ως προνόμια, τα οποία μπορεί να χάσει αν δεν είναι “καλό παιδί”.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 5 διαβάζουμε ότι η πώληση μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης, η μεταφορά μελισσιών, η πώληση παραφυάδων και η διατήρηση μελισσοκομικής αποθήκης δεν αποτελούν πλέον δικαίωμα του μελισσοκόμου αλλά προνόμιο το οποίο μπορεί να χάσει. Πως;

Άρθρο 11: αν σε επιτόπιο έλεγχο της αρμόδιας αρχής διαπιστωθεί διαφορά μεταξύ του δηλωθέντος αριθμού μελισσιών και του προσδιορισθέντος η οποία υπερβαίνει το 10% επιβάλλεται πρόστιμο 100€ και ο μελισσοκόμος χάνει για 1 έτος όλα του τα προνόμια.

Δηλαδή αν έχει 100 μελίσσια και στον έλεγχο βρεθούν 88 εκτός από το πρόστιμο, για έναν χρόνο δεν θα μπορεί να πουλήσει μέλι, ούτε να μετακινήσει τα μελίσσια του ώστε να βρουν τροφή. Θα τα αφήσει εκεί να πεθάνουν, αυτά από πείνα και εκείνος από οικονομικό στραγγαλισμό.

Κάθε χρόνο χάνουμε ένα 10% με 20% των μελισσών μας το χειμώνα, τα οποία δημιουργούμε ξανά την άνοιξη κόβοντας παραφυάδες. Ο αριθμός των μελισσιών που κατέχει κάποιος δηλαδή δεν είναι σταθερός μέσα στο έτος. Αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για έναν κρατικό γραφειοκράτη.

Ως κατεχόμενη κυψέλη ορίζεται το μελίσσι του οποίου ο πληθυσμός καλύπτει τουλάχιστον 5 πλαίσια (κηρήθρες), οπότε κάποιος μπορεί να έχει τα μελίσσια αλλά ο πληθυσμός τους να μην θεωρηθεί από την αρμίδια αρχή επαρκής και έτσι να χάσει τα προνόμια του.

Φυσικά δεν λαμβάνουν υπόψη ότι τα μελίσσια μας είναι σκόρπια σε 2-3 νομούς, έρμαια κλοπών, βανδαλισμών και δηλητηριάσεων. Αν μάλιστα η διαφορά ξεπεράσει το 30% τότε το πρόστιμο φτάνει τα 300€ και χάνει τα προνόμια για 2 χρόνια!

Οι απώλειες από ασθένειες θα πρέπει να βεβαιωθούν από επίσημη κτηνιατρική αρχή και να δηλωθούν μέσα σε δέκα ημέρες. Εν τω μεταξύ πολλά μελίσσια απλώς χάνονται, δεν βρίσκεις νεκρές μέλισσες, μόνο την κυψέλη άδεια, ποιος να βεβαιώσει τι;

Για να σας προλάβω δεν παίζουν επιδοτήσεις ώστε να δηλώνονται περισσότερα μελίσσια. Μάλιστα την τελευταία πενταετία παρατηρείται μεγάλη μείωση του αριθμού που δηλώνει η Ελλάδα στην ΕΕ.

Η παραγωγή μελιού γίνεται κάθε χρόνο και πιο δύσκολη (μειώνεται σταθερά), λόγω της κλιματικής αλλαγής, της αλόγιστης χρήσης φυτοφαρμάκων, της αστικοποίησης κ.α. Η μελισσοκομία πνέει τα λοίσθια, δεν έχει κέρδος πια και εγκαταλείπεται.

Άνθρωποι μικρού διαμετρήματος, χωρίς καμία απολύτως επαφή με την κοινωνία, που δε μπορούν να σταθούν ούτε καν στο ύψος των περιστάσεων, αποφασίζουν για τους παραγωγικούς κλάδους της χώρας.

Υποτίθεται εκσυγχρονισμός (ηλεκτρονικό μητρώο). Και τώρα είμαστε καταχωρημένοι, έρχονται μας μετράνε κτλ απλά δεν υπήρχαν οι κυρώσεις, οι οποίες είναι εξοντωτικές. 1 ή 2 χρόνια απαγόρευση πώλησης, σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε άλλη δουλειά.

newsbreak

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/4/21 09:34

    Ηλεκτρονικά τα δηλώνεις.... Δήλωσε όλες τις αλλαγές.... Ποιο το πρόβλημα? Άσε που δεν πρόκειται να γυνει κανένας ελεγχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *