ροή ειδήσεων

Μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας επιλέγουν ελληνικά λιμάνια



Στις 12 ανέρχονται οι κρουαζιέρες που δήλωσαν στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη ότι θα ήθελαν να κάνουν home porting στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως ο ίδιος ο κ. Θεοχάρης αποκάλυψε στη Βουλή, μία από αυτές, υψηλού επιπέδου, τον ενημέρωσε ότι έχει κρατήσεις 8 εκατομμυρίων δολαρίων για Καραϊβική, 9 εκατομμυρίων για Αγγλία και 40 εκατομμυρίων για Ελλάδα, ένδειξη του ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη χώρα μας.


Από τις 12 εταιρείες μέχρι στιγμής έξι εταιρείες έχουν επιλέξει ως home port κάποιο ελληνικό λιμάνι και έχουν ήδη ανακοινώσει προγράμματα αναχώρησης από Πειραιά, Κέρκυρα ή Ηράκλειο, μια όχι ευκαταφρόνητη «συγκομιδή».

Ειδικότερα κρουαζιέρες με λιμάνι αναχώρησης την Κέρκυρα από 23 Μαΐου μέχρι και 17 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η AIDA. Οι 7ήμερες κρουαζιέρες ξεκινούν από την Κέρκυρα και για Κρήτη και Ρόδο, Κατάκολο (Ολυμπία) και στον Πειραιά (Αθήνα). Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για Γερμανούς ταξιδιώτες.

Η Norwegian Cruise Line ανακοίνωσε επταήμερες κρουαζιέρες από 25 Ιουλίου, στα ελληνικά νησιά Κρήτη Σαντορίνη, Μύκονο και Ρόδο από Πειραιά αλλά και Κατάκολο και Κέρκυρα.

Η Calestyal Cruises που εδρεύει στην Ελλάδα ανακοίνωσε κρουαζιέρες με δύο πλοία. Η επανέναρξη της λειτουργίας της γίνεται στις 29 Μαΐου με το Celestyal Crystal, ενώ θα ακολουθήσει από τις 28 Ιουνίου το Celestyal Olympia. Πιο συγκεκριμένα, το Celestyal Olympia θα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, τη Ρόδο και τη Λεμεσό στην Κύπρο. Όσοι επιβιβάζονται και αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και την Αθήνα. Επίσης το Celestyal Crystal θα επισκέπτεται το Κουσάντασι, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη, το Λαύριο, τη Μύκονο, τη Μήλο και την Κρήτη, ενώ θα προσφέρει και μικρότερης διάρκειας κρουαζιέρες (τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων).

Η Tui Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από τo Ηράκλειο Κρήτης όπως και πέρυσι, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, στον Πειραιά και στα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, στο Κατάκολο και στον Πειραιά.

Η Silversea Cruises ξεκινά με το κρουαζιερόπλοιο «Silver Moon» από τον Πειραιά από τις 18 Ιουνίου 2021 με προορισμούς τη Σαντορίνη, την Πάρος, τη Σύρο, τη Μύκονο, την Κρήτη, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Επίσης η Celebrity Cruises, θυγατρική της Royal Caribbean, ανακοίνωσε την έναρξη κρουαζιέρων από τον Πειραιά από τις 19 Ιουνίου 2021, με το νεότευκτο Celebrity Apex.

Τέλος, μια ακόμη εταιρεία, η MSC Cruises, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα ταξιδιών που περιλαμβάνει και Ελλάδα και μία φορά την εβδομάδα θα έχει τη δυνατότητα επιβίβασης επιβατών από τον Πειραιά.

euro2day

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *