ροή ειδήσεων

Προπαγάνδα Τούρκων: Μας κατηγορούν ότι προκαλούμε με παράνομες NAVTEX



Μας κατηγορούν πως Ελληνικές Ναυτικές Δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραβιάσουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο


Ελεεινή προπαγάνδα Τούρκων που μιλάει για πρόκληση της Ελλάδας σε Τουρκία. Μας κατηγορούν ότι επεμβαίνουμε και προκαλούμε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος με παράνομες NAVTEX.


Κατά κύριο λόγο η Ανατολική Μεσόγειος και το Αιγαίο Πέλαγος, θεωρούν ότι τους ανήκουν, δηλώνοντας ότι η Τουρκία δημιούργησε κάθε ευκαιρία για αποκλιμάκωση των σχέσεων. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που πραγματοποίησε επίσκεψη στην Τουρκία δηλώνουν πως ήταν προγραμματισμένο να προκαλέσει ένταση. Κατηγορούν τον Νίκο Δένδια ότι μετά τις προκλητικές δηλώσεις του, έπρεπε να τερματίσει τις προκλητικές ενέργειές του αφού έλαβε την απαραίτητη απάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Μας κατηγορούν πως Ελληνικές Ναυτικές Δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραβιάσουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο. Και μας ειρωνεύονται πως οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις παρεμποδίζουν αυτήν την ελληνική πρωτοβουλία.





Θεωρούν νόμιμο την προστασία των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και πως με τιε ενέργειες που κάνουν η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Η Ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει μια αδιαμφισβήτητη περιφερειακή δύναμη. Μας κατηγορούν ότι προσπαθεί η Ελλάδα να υπονομεύσει την ειρήνη στην περιοχή δημιουργώντας προβλήματα.


Θεωρούν πως πράττουν το σωστό με το να προστατεύουν τα όριά τους που πολλές χώρες στην ανατολική Μεσόγειο ζητούν ενότητα ενάντια στην Τουρκία.

Κατηγορούν τον Νίκο Δένδια για αλαζονεία κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κάνουν λόγο πως ο Νίκος Δένδιας θα ηγηθεί της πρωτοβουλίας πρόκλησης στις προσπάθειες εισβολής στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Τουρκία.



Στη NAVTEX που εκδόθηκε από την Ελλάδα, δηλώθηκε ότι η περιοχή έρευνας, στην οποία το γαλλικό πλοίο όρισε ως το νότιο νησί της Κρήτης και τη Ρόδο, συμπεριλήφθηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, όμως η Τουρκία έχει διαφορετική γνώμη. Θρασύτατα δηλώνει ότι η NAVTEX των εν λόγω περιοχών ανήκει στην Τουρκία και κάνει λόγο για παραβίαση κατά των τουρκικών χωρικών υδάτων.

pentapostagma

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *