ροή ειδήσεων

Δημοσίευμα του Reuters για τους Ολλανδούς τουρίστες που φτάνουν στη Ρόδο- βίντεο



Σχεδόν 200 Ολλανδοί τουρίστες αντάλλαξαν το λοκντάουν στην Ολλανδία με οκτώ ημέρες εθελοντικού περιορισμού σε ένα ελληνικό θέρετρο, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να οργανωθούν ασφαλείς διακοπές στη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19.


Έναντι 399 ευρώ, οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση που περιλαμβάνει τα πάντα ("all inclusive") στις πισίνες, στα εστιατόρια και σε άλλες εγκαταστάσεις του Hotel Mitsis Grand Beach στο νησί της Ρόδου, αλλά τίποτα περισσότερο.


Θα πρέπει να αρκεστούν να βλέπουν τη θάλασσα από το δωμάτιό τους ή τους υπαίθριους χώρους του ξενοδοχείου, καθώς δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να φύγει από το θέρετρο όπου θα είναι οι μοναδικοί επισκέπτες.

"Απολαμβάνω πραγματικά να βρίσκομαι μακριά από τον συνηθισμένο μου χώρο και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγαίνω από το ξενοδοχείο θα πρέπει να το ρυθμίσω, αλλά είναι μια χαρά", δήλωσε η γραφίστρια Έιμι Σμούλντερς πριν από την αναχώρηση μαζί με την αδελφή της για το ταξίδι.

"Εξακολουθούν να είναι διακοπές, εξακολουθεί να υπάρχει ήλιος, αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Στο ξενοδοχείο οι επισκέπτες θα πρέπει να κρατούν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Θα υποβληθούν σε αρκετά τεστ κορονοϊού, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι τους και θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Παρά τους περιορισμούς, η ζήτηση για το ταξίδι ήταν μεγάλη, με περίπου 25.000 ανθρώπους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον τον περασμένο μήνα με την ελπίδα να εξασφαλίσουν εισιτήριο.


Το ολλανδικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Sunweb, που οργάνωσε το υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση ταξίδι, ελπίζει πως το πείραμα θα δείξει ότι ο κόσμος μπορεί να απολαύσει τις διακοπές, ακόμη και με ένα αυστηρό καθεστώς ασφάλειας, και πως θα ανοίξει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του τουρισμού.

"Για τη βιομηχανία ταξιδίων είναι εξαιρετικά σημαντικό. Δεν νομίζω ότι πολλές εταιρίες θα επιβιώσουν άλλο ένα καλοκαίρι χωρίς ταξίδια", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sunweb Μάτις τεν Μπρινκ.

Ο περιορισμός των ανθρώπων σε θέρετρα, ωστόσο, πιθανόν να μην είναι η λύση μακροπρόθεσμα, πρόσθεσε.

"Αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου. Άρα στην επόμενη δοκιμή μπορεί πιθανόν ο κόσμος να μπορεί πράγματι με έναν ελεγχόμενο τρόπο να βγει από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/4/21 12:54

    ΚΑΤΑΡΧΑΣ
    Ένα κείμενο που ξεκινά με την ΜΕΓΙΣΤΗ αοριστία ΣΧΕΔΟΝ, για ένα ΤΟΣΟ πολυσυζητημένο νούμερο 189! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να συνετίσει ΚΑΝΕΙΣ να το διαβάζει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/21 15:16

    ΑΜΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ/ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΝΑ ΦΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ/ΜΑΘΑΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΓΗ ΜΑΓΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *