Περιπέτειες για το TikTok που αντιμετωπίζει ποινή δισεκατομμυρίων για τη συλλογή δεδομένων παιδιώνΜε δικαστική μάχη είναι αντιμέτωπο το κοινωνικό μέσο TikTok για τον τρόπο που συλλέγει και χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα παιδιών.

Την υπόθεση έστειλε στο δικαστήριο της Αγγλίας η πρώην επίτροπος παιδικής μέριμνας Anne Longfield, για λογαριασμό εκατομμυρίων παιδιών σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση που χρησιμοποιούν τη δημοφιλή εφαρμογή.

Αν επιδικαστούν τα δισεκατομμύρια σε αποζημιώσεις που αξιώνει η μήνυση, τότε τα παιδιά που έχουν πληγεί από τη δράση του TikTok θα δικαιούνται χιλιάδες ευρώ. Το TikTok ωστόσο απαντά πως η υπόθεση δεν έχει βάση, δηλώνοντας πως σκοπεύει να το παλέψει.


Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το BBC, το TikTok συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών, μεταξύ αυτών τηλεφωνικοί αριθμοί, βίντεο, τοποθεσίες, ακόμα και βιομετρικά δεδομένα, χωρίς επαρκείς προειδοποιήσεις ή την απαραίτητη συναίνεση που ορίζει ο νόμος.

Και χωρίς φυσικά να το γνωρίζουν οι γονείς τους, ούτε για τη συλλογή ούτε και για τη χρήση τους.

«Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια είναι πρώτες προτεραιότητες για το TikTok και έχουμε σκληρές πολιτικές, διαδικασίες και τεχνολογίες για να προστατεύουμε όλους τους χρήστες και ειδικά τους έφηβους χρήστες μας», απαντά το κοινωνικό δίκτυο.

Το TikTok έχει πάνω από 800 εκατ. χρήστες παγκοσμίως και η μητρική εταιρία ByteDance έβγαλε δισεκατομμύρια πέρυσι από διαφημιστικές δαπάνες.

Η μήνυση έχει κατατεθεί στην Αγγλία για λογαριασμό όλων των παιδιών που χρησιμοποιούν το μέσο από τις 25 Μαΐου 2018. Η Longfield δήλωσε στο BBC ότι στράφηκε κατά του TikTok επειδή, την ώρα που όλες οι πλατφόρμες social media συλλέγουν προσωπικά δεδομένα, το TikTok το κάνει «υπερβολικά».

Την υπόθεση έχει αναλάβει η νομική φίρμα Scott and Scott. Ο συνεργάτης Tom Southwell δήλωσε πως το TikTok αντιπροσωπεύει «μια σοβαρή παραβίαση στους νόμους Αγγλίας και Ε.Ε. για την προστασία των δεδομένων».

Το 2019, η ByteDance πλήρωσε πρόστιμο 5,7 εκατ. δολαρίων για την κακή χρήση των δεδομένων των παιδιών.

newsbeast

Σχόλια


Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

sms

Αναγνώστης: ΘΕΩΡΕΙΕΣ ΣΥΝΟΜΟΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟ-ΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

mms

mms

βίντεο