ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: Με μαζική συμμετοχή το συλλαλητήριο Σωματείων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες 13 Μάη το συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στη Ρόδο. Συγκεκριμένα, στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, το Σωματείο Εργαζομένων «Amilia Mare», το Σωματείο Εργαζομένων «Miramare», το Σωματείο Εργαζομένων «Sheraton», ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η ΤΔΕ CTS Δωδεκανήσου (πρώην ΠΕΤ-ΟΤΕ) και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Τάσος Γιουρούκογλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ντέπη Μιχαηλίδη, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, ο Χάρης Μπαρός, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, η Θεανώ Κουντούρη, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Μιχάλης Τσουρούτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Miramare» και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν σε πλευρές του νομοσχεδίου που αφορούν τα Εργασιακά, την παρέμβαση που κάνει στη συγκρότηση και λειτουργία των ίδιων των Σωματείων, στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, στη διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας και τη μετατροπή της σε ανεξάρτητη αρχή με επικεφαλής πρώην διευθυντή του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων.

Ο Μ. Τσουρούτης στην ομιλία του τόνισε ότι εδώ και πολλούς μήνες τα Σωματεία που οργάνωσαν αυτή τη συγκέντρωση, ενημερώνουν πλατιά τους εργαζόμενους της περιοχής, διαπιστώνουν την αγωνία και την αγανάκτηση, που τώρα όμως πρέπει να εκφραστεί με οργανωμένο αγώνα. Επισήμανε ότι ήδη στον κλάδο του Τουρισμού προβλέπεται η διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσα από τη Συλλογική Σύμβαση στα ξενοδοχεία, σημειώνοντας ότι για τους εποχικούς εργαζόμενους στην πραγματικότητα η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σημαίνει απλήρωτες υπερωρίες που δεν επιστρέφονται ούτε ως ρεπό, αφού θα τελειώνει η σεζόν και οι εργαζόμενοι θα απολύονται. Θα σημάνει επιδείνωση συνολικά των όρων δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι είναι κρίσιμο το επόμενο διάστημα να κλιμακωθεί ο αγώνας για εξασφάλιση εισοδήματος, αφού παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, αλλά και να εξασφαλιστεί η πρόσληψη όλων των εργαζομένων το αργότερο στις 25 Μάη, με όλα τα δικαιώματά τους χωρίς καμιά αρνητική μεταβολή.

Πριν το κλείσιμο της συγκέντρωσης, ο Μανώλης Μπακάλης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξεναγών, διάβασε ένα ψήφισμα για την καταδίκη της επίθεσης του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη το οποίο εγκρίθηκε από τους συγκεντρωμένους.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε νέα σύσκεψη εργατικών σωματείων για την κλιμάκωση της πάλης και την προετοιμασία απεργίας το επόμενο διάστημα, την Κυριακή 16 Μάη στις 6.30 το απόγευμα στο αρχαίο στάδιο. Oι εκπρόσωποι των Σωματείων κάλεσαν σε συμμετοχή και στη σημερινή συγκέντρωση που οργανώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης της Ρόδου με συνθήματα ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου και του νομοσχεδίου. Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία Κύπρου όπου η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε.



902.gr


Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/5/21 16:53

    Ζητωωωωωωω εσύ μας οδηγείς ζεις. Εσύ μας οδηγείς. Τους κάνατε τηνουρην. Κύμα χοιρινό. Omg omg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστεροί φίλε μου, τώρα με την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας θα γκρεμιστεί και αυτό το αφήγημα περί προστασίας εργαζομένων από τους συνδικαλιστές και δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/5/21 22:53

    Ξέρετε με την κάρτα εργασίας οι αριστεροί φοβούνται μην κλήση η επιχείριση ΠΑΜΕ και που θα δουλέψει όλος αυτός ο κόσμος εκτός διαμαρτυρίας πεζοδρομίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/5/21 03:16

    Λέτε ότι θέτε, μπορεί το ΚΚΕ να είναι στο κόσμο του αλλά ο κόσμος ο απλός μια μέρα θα κάνει ντου και θα καταλάβει τα στέκια των πλουσίων, έτσι λένε οι γραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/5/21 14:12

    ΤΣΟΥΡΟΥΤΙ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΝ ? ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΡΓΟΠΑΤΕΡΑΣ ΒΛΕΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *