ροή ειδήσεων

Σε κίνδυνο οι διακοπές 6 εκατ. Βρετανών, εάν Ισπανία και Ελλάδα μετακινηθούν στην “πορτοκαλί+” λίστα



Σε κίνδυνο τις διακοπές για σχεδόν 6 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ην. Βασίλειο, θα έθετε πιθανή μετακίνηση της Ελλάδα και της Ισπανίας στην “πορτοκαλί λίστα παρακολούθησης” της βρετανικής κυβέρνησης, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας.


Στην περίπτωση που οι εικασίες και τα δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, που ολοένα και πληθαίνουν, ότι η Ελλάδα και η Ισπανία, θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε αυτή την ταξιδιωτική λίστα υλοποιούνταν, αυτό θα σήμαινε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί παραθεριστές που επέστρεφαν από ταξίδι τους στις δύο χώρες θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα, κατά την επιστροφή τους στο Ην, Βασίλειο, κάτι, ωστόσο, που η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα.

Η Γαλλία ήταν η πρώτη χώρα που τοποθετήθηκε στην “πορτοκαλί+” ταξιδιωτική λίστα, τη λεγόμενη “amber-plus blacklist”, στο Ην. Βασίλειο, λόγω ανησυχιών σχετικά με την παραλλαγή Beta ή αλλιώς νοτιοαφρικανική, του κορωνοϊού.

Ο σκιώδης υπουργός Μεταφορών Τζέρμ ΜακΜάχον δήλωσε ότι “η κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τα σύνορά μας, επιτρέποντας τα κρούσματα Covid να αυξηθούν σαν ρουκέτα, αλλά επίσης αρνείται να παράσχει σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες προς τους πολίτες για την πορεία των κρουσμάτων σε κάθε χώρα, ώστε να κλείσουν με ασφάλια τις διακοπές τους”.

Υπενθυμίζεται ότι, το Ην. Βασίλειο ανακοίνωσε τη μετακίνηση της Γαλλίας στην “amber-plus blacklist”, προβαίνοντας σε αντίποινα, μετά την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να επιβάλλει στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο, την Ολλανδία και την Ελλάδα, την υποχρέωση επίδειξης τεστ Covid-19, που θα έχει γίνει εντός 24 ωρών, πριν ταξιδέψουν για να εισέλθουν στη Γαλλία.

Η Γαλλία χαρακτήρισε την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου δυσάρεστη και “υπερβολική”, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο.

Η μετάλλαξη Beta ή αλλιώς νοτιοαφρικανική, του κορωνοϊού ενδέχεται να είναι περισσότερο θανατηφόρα από το αρχικό στέλεχος του ιού και παρά το γεγονός ότι, η μετάλλαξη Δέλτα αντιπροσωπεύει τώρα το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων κρουσμάτων του ιού, το στέλεχος Beta εξακολουθεί να κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών είπε: «Η κατανομή των ταξιδιωτικών λιστών δεν άλλαξε για την Ισπανία ή την Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και θα αναλάβουμε ταχεία δράση σχετικά με τις λίστες και τις διεθνείς ταξιδιωτικές απαιτήσεις, εάν τα δεδομένα δείχνουν ότι ο κίνδυνος των προορισμών για την Βρετανία, έχει μεταβληθεί».

money-tourism

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *