Οι Τούρκοι έστειλαν φρεγάτες κοντά το Καστελόριζο – Πάνε για θερμό επεισόδιο;Τούρκοι: Έστειλαν φρεγάτες έξω από το Καστελόριζο με στόχο τον σχεδιασμό των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης μετά από ναυάγιο πλοίου με 45 επιβαίνοντες.

Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το σκάφος με 45 άτομα, πιθανώς μετανάστες, βυθίστηκε 161 μίλια νοτιοδυτικά του Κας, νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης, με τις «δραστηριότητες έρευνας και διάσωσης να συνεχίζονται στην περιοχή».

Το γεγονός ότι η Τουρκία έστειλε στην περιοχή τα TCG Gelibolu και TCG Gökova δείχνει πως η Τουρκία έχει σκοπό, αν το θεωρήσει αναγκαίο, να αυξήσει την ένταση στην περιοχή.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως η περιοχή του ναυαγίου είναι εντός των τουρκικών συνόρων αναζήτησης και διάσωσης και ενημερώθηκαν τα εμπορικά σκάφη της περιοχής.

Πρόκειται για την περιοχή της τουρκικής «Γαλάζιας Πατρίδας», με τους Τούρκους να υποστηρίζουν πως η έρευνες διάσωσης στην περιοχή υποδηλώνουν την κατανόηση – αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση των τουρκικων θέσεων για την τουρκική ΑΟΖ στην περιοχή.
sportimeΣχόλια

εγγραφή

Get new posts by email:

Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *